tisdag 11 maj 2010

Mycket att göra på jobbet...

...så då startar jag med ytterligare ett projekt; Meet Glynis!: She's from the book I bought in London.
Mina Glynisar blir i rosagrilligt garn med bambuinslag och eftersom den första biten garn påminde om bacon så kallar jag dem just nu för baconsockorna. (Don't tell Glynis!)
Utöver det så är det bomullsscarf och silkesscarf och tovad väska...

Och inte har jag gjort
det jag bort
till i morgon...

Och finklänning till mig är inte hittad ännu för att inte tala om skor som jag tycker så extra illa om att köpa. Men jag kan inte ha mina slitna vinter-ecco till långklänning. Eller?

Men jag har lekt med min slända och min respekt för dem som spinner ökar med var centimeter knöggligt garn som kommer ur mina händer!
Här är det jag spunnit i kväll av Viljas ull. Den är behagligt seg att spinna man kan och måste dra ganska hårt men det brister inte.
Här är det jag spunnit ikväll av den vita ull som kom med i mitt nybörjarkit. Lent och fint men hårt att dra och plötslig så drar jag av det... Det har också en tendens att snurra upp sig. Även om jag spinner det så hårt så det knorvar sig så när jag titta bort så snurrar det upp sig och burrar upp sig till en liten ulltott igen. Busigt!
Här är min spinnutveckling, dagens garn är dock inte med ännu.Vitt är det allra första här hemma, det gråa är det jämnaste, från spinn-kitet och det sista ljusbruna är mitt hemkardade.

I morgon åker sonen och jag till stugan och stannar över klämdagen och kanske helgen. Jag ska ta med arbete och hälften av mina amaryllisar som nu ska få komma ut på vårbete. Tror inte jag tar med datorn så kan hända hörs jag inte av på några dagar...

Nu hoppas vi på vårvärme och inte störtregn som det stod på löpsedlarna idag! (Jag köper av princip inte tidningar som skräms med väder eller dolda folksjukdomar på löpet. Så det så!)

7 kommentarer:

Renée sa...

Detta med skor är ju hemskt! Jag kan köpa nya kläder om jag ska någonstans och sen glömmer jag att köpa skor och får ta de gamla slitna asen... Hoppas du hittar ett par iallafall! Du är så himla duktig med ditt stickande!

The Willow Fairy sa...

Good Day to you Glynnis - you're a very pretty lassie.

Och ditt garn går inte av för hackor det heller. Det gråa och bruna tycker jag bäst om.

Ett litet tips för köpta topsband: dela på längden i 4 delar och dra sedan ut dem på längden litelite försiktigt åt gången så det fluffar till sig. Eller så ta av en 10cm och håll det i handen som vi lärde oss och mata ut ull sidledes...

Lil sa...

Dina "Glynnis-baconstrumpor" ser så söta ut! Jättefina! Men är de rosa?? De ser ljusgröna ut! :)
Ha en riktigt skön och mysig helg i stugan, oavsett väder!

Helena sa...

För en fin sida du har! Hur gjorde du ditt kommentatorfält?
har en hemsida som jag nyss startat www.grytlappen.blogspot.com

Mia stickar sa...

Jag provade för första gången att spinna igår så jag har också förstått hur svårt det är. Fick låna hem en slända som jag inte hunnit prova än. Fina sockar!

Maritas Maskor sa...

Åh vad mycket fint du har på gång!
Jag blir riktigt avundsjuk på all inspiration.
Just nu blir det inte så himla mycket gjort hos mig. Jag börjar lite här och fortsätter lite där...
Ha en jättefin vecka!

Cecilia sa...

Lil; jag snodde Glynis-bilden från beskrivningen, min bacon-variant är ännu bara tre varv...

Mia; visst är det härligt att få prova på! Såg hos AnJa att ni haft en härlig dag. Och visst är det härligt med generositeten i dessa kretsar?!