onsdag 19 maj 2010

Otäck bok

Det bidde en blå klänning. Inköpt på exklusiva Åhléns...
Den har smala axelband så jag kompletterade med liten blus från Flash att ha utanpå.
Så var det ordnat. Skor tar jag mina gamla, kan inte halka omkring på 15 cm klack och jag vill inte ha arton remmar runt vristen.


Jo, jag har läst två böcker av Karin Alfredsson. Kvinnorna på 10:nde våningen och Klockan 21:37.
Båda handlar om utsatt kvinnor i olika delar av världen och är bra men ingen är så obehaglig som Smuts av Katarina Wennstam. Välskriven och medryckande och otäck skildring av trafficking...som man kanske inte ska kalla det?

7 kommentarer:

Rosenvante sa...

Skönt att du hittade nått som du gillade. Brukar vara svårt just när man behöver att hitta. Gillar inte heller krångliga skor, ska vara bekväma och enkla. Brukar köra med lite finare sandaler, då står jag stadigt i alla fall.
Jag läser just nu Tre sekunder av Roslund & Hellström, en jättebra bok som jag kan rekomendera. Början var lite trög, eller så var jag bara lite ringrostig på att läsa. Men nu är jag halvvägs och den är helt otrolig. Handlar om knarkhandel bla och utspelar sig i Sverige.

Anette sa...

Jag har väldigt svårt för att läsa böcker om utsatta kvinnor, för att inte tala om barn och djur. Sådana läser jag inte alls

Therese sa...

Jag har läst annettes första två böcker om våldtäkt och få böcker har gjort mig så arg och upprörd. Om trafficking läste jag såld (minst inte författarens namn) och den boken har gjort mig lite skadad tror jag. Den var så... grafiskt och så smutsig att den lämnade ett hål som inte går att fylla. Jag har inte läst så mycket böcker efter den...

Therese sa...

Hm. Katarina ska det ju stå som författarnamn...

AnJa sa...

Ska bli spännande att få se din nya klänning, för det får vi väl? ;-) Jag är inne i en Patricia Cornwell period nu. Älskar hennes böcker och hittade några som jag ännu inte läst. Lycka!

Renée sa...

Jag önskar jag kunde läsa... Har läst mycket i mina dagar men sedan jag gick in i väggen så KAN jag inte läsa! Det gör mig så ledsen ibland för det är avkopplande att läsa. Jag har ingen ro längre. Läser om meningar flera gånger... Jag började blogga istället!
Ha det bra och hoppas vi får se hur vacker du blev i kläderna!

Tigris Predikantan sa...

Hum, tack för tips ... kanske den sista till "sommarbok"!
:)