fredag 21 maj 2010

Mycke nu...

Jag fick igår, precis som Rosenvante, en påpekande från dottern att det inte glider in inlägg i förväntat tempo. Så igår satte jag mig ned och hade skrivit några rader när dottern upptäckta att det inte stod rätt till med en av våra söta tamråttor. Så då kom jag av mig lite grand. Igen.

Det är mycket på jobbet nu. Inte alls synd om mig, vissa perioder har jag det lungt och kan arbeta från landet och vissa är det inte så. Lat som jag är föredrar jag de mer stillsamma perioderna men allt har sitt pris. NU jobbar jag intensivt.

Min förra mamma-helg kunde jag inte åka för jag blev förkyld så det känns nödvändigt att ila iväg i morgon. Så jag tar tåget för maken har bilen och så kommer han med bilen till svärmor, jag kör honom till tåget och behåller bilen... hon behöver nya glasögon, veckohandla och UTFLYKT!

Nästa helg är det festligheter i Kalmar och jag vet sedan länge vilka handarbeten som ska få följa med men jag har ännu inte fixat skor till sonen. Annars är det nog färdigshoppat...stiliga strumpor kanske jag ska ha?!

I kväll ska jag veckotvätta innan jag får landa i soffan.

Nästa vecka räknar jag med sena kvällar varje kväll, gnäll, gnäll...

Urtrött på silkes-scarfen har jag lagt den åt sidan och ägnar mig åt tovade väskan, Glynis och linen-stitches och klappar på det som ska få följa med till Kalmar.

I går tvinnade jag mitt bästa garn hittills. En liten snutt gick av och fick bli entrådigt som jag stickade en feather and fan provlapp av.
Nu går jag och drömmer om att öva lite till och sedan köpa färgad ull av lättspunnen typ (har rådfrågat The Willow Fairy) och sticka något jag kan bära, ännu lite oklart vad!

Och så vill jag börja med mitt brickband och så vill jag och så ska jag och så vill jag...

Nu är det dock en tur till veterinären som gäller...

4 kommentarer:

Renée sa...

Hoppas det går bra hos veterinären. Aldrig kul med sjuka djur och dyrt är det oxå... Fast man kan ju betala hur mycket som helst när det väl kommer till kritan. Vad du ilar runt i livet! Jag blir trött bara jag läser fast å andra sidan så orkar jag ju bara med en procent av allt du gör! Hoppas iallafall att du hinner sätta dig i soffan en sväng och andas lugnt i kväll...
Ha det bäst!

Rosenvante sa...

Håller helt med Renée, fasen vad du far runt och fixar.
Ska du nu njuta nästa helg måste du börja tagga ner lite så du inte däckar totalt där.
Ha nu en skön helg med din mamma och passa på att vila på tåget ner.
Hoppas det gick bra med råttan.

Carola sa...

Tack för din kommentar på min blogg, Cecilia. Och jag hoppas din råtta mår bra efter veterinärbesöket. Usch så jobbigt med djur som blir krassliga.

Kram.

Henrik sa...

Så fint garnet blir. Hoppas du kommer på vad du vill göra. annars är det bara att spinna på så bestämmer garnet lite senare vad det vill bli...