söndag 16 maj 2010

Man vet att man är en bloggnörd när...

... bloggrubriker dyker upp i huvuvdet HELA tiden!
Men datorn har inte varit med så jag har inte bloggat. Men nu så.

Det har varit en härlig långhelg!

STICKNING
Branching out är klar. Ska blocka den i morgon, man blockar väl bomullsgarn också?Upptäckte att mina stickstoppar fungerar bra på strumpstickor, när jag stickar förhindrar de att stickningen halkar av baktill, när stickningen vilar håller de ihop hela stickningen. Fiffigt!
Scarfen är stickad i M&k Eco Bomull med stickor 4,5. Mönstret var verkligen lätt och ganska trevligt att sticka, finns på Ravelry.

Jag stickar på min väska som ska tovas, det går framåt men ser lite lätt galet ut just nu...

Och så stickar jag på grytlappar i bambugarn, linen stitch. Lagom bilstickning.

Sedan klagade maken på att han inga sockor har, vilket inte är sant men han gillar inte ull... så jag tror att jag ska köpa ett härligt syntetgarn jag sett och sticka honom ett par sockar. Tror inte det blir för plastigt...

UTFLYKTER
Vi har gått en lång promenad som vi gått förut genom hagar och ängar på Ramsholmen. Det finns stolpar med information här och där och det är en vacker promenad.

Vi hyrde digitalutrustning och åkte till Hyltenäskulle aka Seatons kulle. Köpmannen G Seaton byggde här ett jaktslott som stod färdigt 1916 och brann ned 1923.Det är en fantastisk plats med milsvid utsikt.
Åt ena hållet :
Åt andra hållet: Väl värd ett besök, med eller utan digital guidning.

Sedan åkte vi vidare till Torestorp och letade lite offerkällan i Helse. Det har vi gjort förut men hittar den inte, lite småsurt. (Jag hittar till Helse men var finns själva källan? Någon som vet?)

Och så letade vi efter en jättegrav och frågade några gentlemän i mellanstadieålder på cykel men de visste inte. Till slut hittade vi en liten brun skylt med några få bokstäver kvar " or i ne" vilket vi tydde till Fornminne. När vi följde den skylten hittade vi först en pinne: och sedan en skylt som gett upp:Slutligen själva jättegraven också.SHOPPING
Jag har inte varit på Kinnagarn! Men på Tygbiten:
De rear hela månaden maj så för de 5 föremålen ovan betalade maken och jag 70 kr. För sentimentala nostalgiker finns det 70-talskläder på övervåningen. Enstaka plagg i udda storlekar och jag såg bland annat en slimmad, smårutig skjorta av märket Gul&Blå...kanske provplagg som blivit hängande kvar.
Skjortan maken köpte fanns i många färger och storlekar, typ jeansskjorta.

Sist men inte minst:

SPINNINGEN

Det har till slut gått riktigt bra! Fick utmärkt råd av The Willow Fairy, och plötsligt så kunde jag! Den vita tråden nästan rann ut ur tussen som om den redan fanns där inne och bara skulle lockas ut från sitt gömsle! Bild kommer så småningom, men det var galet skojigt!

10 kommentarer:

Rosenvante sa...

Verkar som ni haft jättemysigt också. Förstår att du längtar ut till stugan så här års. Nu har jag svårt att förstå att jag inte ville bo på landet förr, för nu skulle jag inte alls kunna tänka mig bo i stan igen. Lugnet här ute är så skönt.
Tur vi inte visste eller fick nån info om de där askmolnen när vi var iväg. Vi kollade dock flygtrafiken kvällen inna vi åkte ner och såg då att vi låg på gränsen, men allt har ju fungerat så bra hela vägen. Men det hade ju inte varit helt fel med några dagar ledigt till.

Tigris Predikantan sa...

Inte var det lite du hann med!
:)

The Willow Fairy sa...

Vilken härlig helg. Och så mkt du fått gjort. Seatons kulle var vi på mc-utflykt till förra året. Helt otrolig utsikt. Hur får man tag på digitalutrustning och vad innebär det - guide?

Och vad kul att du fått fart på spinnandet - en dag så trillar bitana på plats och man blir biten ;-)

Jag har också spunnit en del i helgen, men det dröjer nog några veckor till innan jag blir klar och kan visa upp. hoppas jag får se ditt innan dess.

Renée sa...

Roligt med lite utevistelse. Jag älskar naturfoton från olika ställen i Sverige. Så finner man ju alltid lite garn oxå ;-)
Ha det bäst!

Heldri sa...

Vilken härlig helg du haft! Naturen är verkligen underbar så här års (i alla fall när vädret är på rätt humör). Roligt med lite inspiration till framtida utflykter i Sverige, det finns så många undangömda platser att upptäcka.

Carola sa...

Kul att se dig. Jag har saknat dina inlägg :)

Själv har jag inte heller hunnit blogga i helgen. Loppisar och antika spinnrockar går att skylla på. Får se om jag hinner med i morgon ... kanske :)

Cecilia sa...

Den digitala guiden kunde göras mycket bättre men man hyr den på Turistbyrån i Kinna för 50 kr per dag. När man sedan vandrar runt uppe på kullen så känner den av när man är på något intressant ställe och så visar den en liten videosnutt, nästan bara gamla foton, och en röst berättar något intressant. Det kunde vara fylligare texter och fler punkter men vi, som ändå varit där ganska många gånger, fick i alla fall höra några nyheter.

Mollamaja sa...

Du är aktiv du :-) Om man hade ens en gnutta av din energi så skulle man nog komma långt.
Jag kan ju inte sticka fastän jag så gärna skulle vilja det. Ramsholmen finns på Åland också, välkommen hit :-)

Heidi sa...

Ojoj, vilken underbar utsikt! Och vilken helg du har haft!

Mia stickar sa...

JA vi bukar också leta olika "sevärdheter" men det är inte alltid man hittar. Men spännande är det!