tisdag 6 april 2010

Tidig tisdagsmorgon i stugan

Påskaftonslunch hos mamma med lax från Laxbutiken och inte så särskilt lyckad kola-chokladtårta blev bra! Vi tog en promenad på stranden och jag som tagit med kameran från Göteborg lät den ligga kvar hos mamma... :-(
Det var i alla fall blåsigt, soligt och härligt ljust på stranden.
På hemvägen stickade jag klart en disktrasa och påbörjade en till, randig. Också den är klar och jag håller nu på med den tredje och sista, kubmönstrad.På påskdagen tog maken och jag en promenad på Avenyn. Karin Boye, som står utanför Stadsbiblioteket har nästan alltid en blomma instucken i sin högerhand; idag var detdessutom armband om vänster handled och stickad hatt på huvudet. Det känns alltsammans väldigt kärleksfullt, hon står lätt åtkomlig och jag har aldrig sett något annat än blommor och andra omtankar.

Annandag påsk åkte sonen, maken och jag till stugan, dottern kunde inte komma med. Vi firade mig lite i förväg.Jag fick en våg att väga garn på (maken), en pärm till mina beskrivningar (sonen) och en underbar anteckningsbok att skriva vad jag stickat i (dottern). Jag hade förstås förberett lite med att uttala mina önskningar genom att tala om vad jag ville ha och också att jag inte ville ha Marimekko-mönstrade grejor. Och så hittar sonen en pärm som jag redan stått och tummat på och dottern hittar hyllan med de fantastiska anteckningsböcker jag klämt på vid många tillfällen och letar upp en med ett mönster som för hjärtat att smälta helt! (De känner väl mig, kanske?!)

Sedan åkte maken hem igen med bussen och lämnade sonen och mig i friden i stugan.
Här är lite snö kvar.
På sportlovet var det här sonen strävade ned mot bänkarna, ser lite annorlunda ut nu!
Nu ska jag jobba lite, tills sonen vaknar, sedan blir det krattning av ful-löv, leverans till Eriks-hjälpen, liiiitet besök på Kinna garn och sedan Gula villan, loppis som sonen gillar skarpt!
Jag ser med andra ord fram emot en bra dag!

8 kommentarer:

Monica Hansen sa...

Loppis är kul, ha en bra dag!

Lil sa...

Så fina disktrasor; för fina att användas till avsett ändamål, nästan :)Och fina presenter! Ja, de närmaste brukar ju känna en ganska väl vad man har för smak och så. Och man kanske "råkar" nämna något man sett och önskar sig :)Vi ska också till Göteborg idag, dottern och jag, och titta efter studentklänning. Dock blir det inte tid till garninköp, dessvärre:( Ha en riktigt mysig dag!

Tigris Predikantan sa...

Grattis ... visst är det roligt när det finns omtanke bakom?
:)

Sunna sa...

Underbara dagar och finfina presenter

Paradiset Kaos sa...

Jag har nyss börjat sticka disktrasor och tycker att det är ett ganska trevligt göra. Det sköna är ju att det är så lätt att tvätta dem.
Visst är det stor skillnad på vinter och vår iår? :-)
Och sicken tur att du fick det du önskade dig!
Ha en fortsatt bra dag!!!

Rosenvante sa...

Den första disktrasan du gjort påminner lite om min mammas virkade grytlappar i mönstret. Nått jag försökt mig på att göra utan att lyckas. Den sista som du gör nu är så fint mönster på, den gillar jag skarpt. Måste göra en så småning om jag också, alla gör ju dem nu. (disktrasor alltså).
Fyller du år i dag eller? Grattis i så fall.
Mysigt när de är lyhörda över vad man vill ha och att de lyckas träffa så rätt på grejerna också. Finfint.
Ha det skönt där ute i stugan.

The Willow Fairy sa...

Vilka trevliga presenter - grattis. Har det kommit in mkt vårnyheter i Kinna? Mamma och jag brukar åka ett par tre turer om året och har jag tur kan jag lura med mig gubben dit när vi åker hoj också - brukar gå bra om jag lovar att vi äter på Frölishe i Skene...

Anette sa...

Grattis! Mycket fina presenter, men det mest häpnadsväckande är ju hur snön kunde försvinna så fort som den faktiskt har gjort.
Jag hoppas att dagen blev lika trevlig som det lät!