lördag 3 april 2010

Hyckleri!

HA!
Så avslutar jag EN stickning och startar genast TVÅ!? Snudd på TRE!!!Dels kunde jag inte låta bli att kika lite på Branching out, men det är bara 25 maskor så den blev lite väl smal i det garn jag råkar ha hemma. (Obegripligt undermåligt garnlager!)
Så jag tog tag i den bård jag hittade i mammas bok:Drops Silke ur förrådet (!), stickor 3 mm.
Hörde någon diskutera det ojämlika i att Fred Astair var det stora namnet när ändå Ginger Rogers gjorde alltsammans som han gjorde, fast baklänges och i höga klackar!
Detta mönster har tydliga Ginger Rogers-drag, det är mönsterstickning på både räta och aviga varv. Liiite bökigt med sticka ihop från avigan, har inte hittat något flyt i det ännu.

Så behöver jag ju något enkelt till bilresorna idag; det är 14 mil vardera vägen och maken föredrar att köra så då blir det ju en hel del sticktid för mig...blå, enkel disktrasa:Allino från BC-garn inköpt på Deisy Design i förra veckan, stickor 3,0 mm.
Echo flowers i Fame trend får vila i sin påsen lite grand.
Och lämpligt garn till Branching out kan jag nog hitta på Kinna garn, sonen och jag ska spendera ett par dagar där i nästa vecka. (Ja, inte i affären förstås, utan i stugan!)
I köket luktar gott av en blivande chokladtårta; kakan är klar och kolaglasyren ska strax kokas ihop.
Och på stolen hänger min rosa sjal; tack för vänliga kommentarer, här kommer nu en bild på den när den sluppit lös ur blockningen!Nu ska jag kolla om det finns något öppet apotek (lite påfyllning till mamma) och sedan se till att få tårtan klar, packa och komma iväg!

God och glad påsk!

7 kommentarer:

Monica Hansen sa...

Så mycket fint:)

Rosenvante sa...

Oj så mycket på en gång. Skulle jag sitta bredvid och åka i bilen, så skulle jag köra ändå. Jag kör alltså oftast bilen själv och därför får jag aldrig sticktid där, hade varit skönt faktiskt att få det.
Sjalen ser helt underbar ut och jag vann ju vid Karin och då valde jag just den där rosa färgen på mitt band. Tycker det passar till det mesta och piffar till det (färgen alltså)
Chokladtårta, mmmmmm så gott.
Ha det trevligt nu vid mamma.

Cecilia sa...

Apropå körningen så drömde jag härom natten att jag körde med maken i bilen, men han satt i framsätet och jag därbak med en egen ratt mm. Tyvärr såg jag lite dåligt i uppförsbackarna så jag satt och sträckte på halsen...tala om backseat driving! :-)

Lil sa...

Den rosa sjalen ser ju ljuvlig ut!! Skir, gosig och vacker:) Din blogg är trevlig och kul läsning. Det händer mycket i ditt liv; mobilen far i pannan, du kör i baksätet med egen ratt...Jag skrattar för mig själv här när jag läser alla tokroliga saker:)Tack för att du bjuder så mycket på dig själv!!Ha en trevlig vistelse hos din mamma.
Kram

Renée sa...

Åh, om jag kunde sticka en sådan sjal... Fast det kan jag kanske om jag kunde lära mig grekiska för det är det jag tycker att mönster är...

Ginas stickverkstad sa...

Oj så mycket på en gång.
Bilden har Alex hämtat någonstans på nätet.
Glad Påsk
Gina

Tigris Predikantan sa...

Lycka till! Häpnar än vid åsynen av sjalen den skira!
:)