onsdag 7 april 2010

Skriva protokoll eller blogga?

Ja, ja, protokollet blir väl skrivet det med till slut! :-)
Det är en del djurliv runt stugan, det mesta ser man väl inte men i går var i alla fall ekorren här:Den är helt galet glad i solrosfrö!Så försökte jag genom fönstret fotografera blåmesen som flyttat in i en av holkarna.Det är en väldigt söt men tuff fågel; när den sitter och äter dirigerar den tveklöst resten av fåglarna, vem som får äta vad och vilka som bara ska packa iväg helt och hållet!
Under björken ligger lite gammalt tegel och väntar på bättre tider och just nu bor det en mus där, den ville inte vara med på bild...

På vägen mellan Kinna och Svenljunga ligger finns en plats som heter Haratången och där ligger Svenasjö kapell som lär vara fint inuti, Halmstadgruppen har målat taket, har jag hört. Om man far en bit in i skogen därifrån kommer man till Björkesbacka, en gammal gård. Siste man i släkten ville inte att gårdens historia skulle fall i glömska så han lade upp en gångstig runt ägorna och fick kommunen att sätt upp skyltar längs med vägen:Tänk ändå om kommunen kunde rensa upp runt hjortronmossen så att det blev bär där igen?!
Sista biten av promenaden är en seg uppförsbacke upp mot gården och över tunet och i går fegade sonen och jag och gick runt... och belöningen blev att vi fick se detta vackra och fyndiga staket; man har smitt två kedjor och i varannan länk stuckit in en pinne! För länge sedan... Jag aldrig sett något sådant förut, men det kanske är vanligt?
Så här disigt var det över sjön i går kväll, pricken på bilden är belysningen kring fotbollsplan, på andra sidan sjön.

Nej, inga garnbilder fast jag var på Kinna garn igår. Sonen var tålmodig men inte SÅ tålmodig så jag fköpte enbart ett garn i bomull/lin/akryl som ska få bli Branching out scarf...(tror jag...) och så nya kuddar till sonen! (Cotton Linen Stripes heter garnet och jag är inte säker på om jag tycker om det ännu. Kollade inte kvaliteten i affären och gillar inte de där 15% akryl i en scarf att ha runt halsen...)
Nåväl, jag var inte någon uppmärksam besökare och jag hade bestämt att inte köpa sockgarn så jag undvek de ulligare hyllorna men jag tror att de hade fått in en del ullgarn; såg något om Färöarna... :-)

5 kommentarer:

Tigris Predikantan sa...

En mer mer än ingenting! *ler*
Ja, dimmigt var det!
:)

Therese sa...

Just det garnet stod jag just och klämde på i min LYS. De hade en härlig vår grön/gul nyans. Men jag sansade mig i sista sekund. Tack vare dig har jag ett behov av att sticka i Lin som jag tidigare saknat!

Ni har verkligen vår, här ligger snötäcket tjockt!

Therese sa...

Oj då, det krånglar att kommentera här!

Rosenvante sa...

Så mysigt att få djuren inpå så där. Förstår att ni har det mysigt du o sonen. Kul att han är med på promenader och även om tålamodet inte är på din nivå för garnaffärer så följer han ju med. Härligt att bara vara så där också med ett barn o få ägna tid till varandra.
Blir lite avis på er faktiskt.
Ha det så skönt

Anette sa...

Vilket fint staket! Jag tycker det är väldigt fint när trä får åldras "i fred". Det blir så himla fin yta. Var ni inte på loppis och fyndade?