fredag 2 april 2010

Ooops, I did it again...again

För många stickningar på gång på en gång gör mig modlös...
Så jag koncentrerade mig på att avsluta min minst pretentiösa stickning; Rosa echo flowers i repeuppgarn.
Oblockad:
Blockad:Det är många fusk med denna; började lite hejsan hoppsan, stickade stort fel och lät det vara, snålade med garnet i nupparna och ändå räckte det inte så det fattas flera varv i slut bården, men jag är glad ändå!
Nu har jag provat hela mönstret (Hm, nästan!) och jag har provat att sticka spindelvävsaktigt garn med stora stockar, ännu en förberedelse för mitt Laminaria-äventyr!

Tyvärr har jag hittat ett mönster till som jag nog måste göra först, Branching out. I lin, tror jag...är galen i min Tiger Eye som jag stickade i lin som jag fick av Rosenvante.

(Tänk ändå; utan min blogg hade jag nog inte läst så många bloggar och inte fått så mycket inspiration och bra "puffar" till exempel från Visa Lisa som knuffade mig ur sockträsket via koreografi raka vägen ned i spets-dyn och från Rosenvante som helt sonika drog mig som vinnare till ett ljuvligt lingarn vilket knuffade mig ur kurs vad gäller garnval; det finns annat än ull!)

Sov gott i natt och vaknade i fin form, har plockat och grejat och fick plötsligt syn knopparna på min november...jul...påsk-kaktus!Vi har varit duktiga idag, maken och jag och fixat med saker som blivit liggande.
Nu ska jag på en expedition till ett stooooort otäckt elektronikföretag, till återvinningsstationen och så till Maxi.
I morgon bär det av med hela familjen till mamma, vi fuskar lite med påsklunch från Laxstället (åker man E6 ner förbi Falkenberg bör man planera in lunchpaus på Laxstället, avfart 49, tror jag!) men jag ska baka en Påsktårta. Chokladig och kolaig, tror jag, någon som har någon bra länk? :-)

5 kommentarer:

Tigris Predikantan sa...

Idag pizza i morgon påskbord! Mums!
:)

Rosenvante sa...

Det är ju bara du som vet att det saknas och fuskats en aning på sjalen. Den är jättefin och det är så kul att du gör den ena sjalen efter den andra nu.
Låter som du har fullt upp i helgen. Här har också gjorts en del nytta idag, samt en promenad.
I kväll ska jag förbereda vår lilla påsklunch tills i morgon. Men i kväll ska vi äta oxfilé. Tyckte synd om oss som blev ensamma i påsk och så var det ju så bra pris och ja, vi äter sparsamt på lunchen i stället. Lite mys ska man väl ha ändå.
Hoppas du får fatt i nått bra recept på tårtan, om inte kan du ju alltid gå in på Icas hemsida och kolla deras recept, de brukar vara bra.
Ha det bra vid mamma och kör fösiktigt.

The Willow Fairy sa...

Vad skir och vacker den blev. Det är sådan skillnad mellan blockat och oblockat när det gäller spetsstickat.

Gillar också laxbutiken, fast för min del har jag bara varit i ljungkile och ätit.

Anette sa...

En mycket fin sjal! Hoppas ni får en fin påsk!

Anette sa...

Måste bara tala om att ordkontroll-ordet till mitt inlägg var sticke:)! Det har aldrig hänt förrut.