onsdag 3 mars 2010

Mellanslag

Minmellansalgstangenthar typ gettupp så om jag inte ansträngermigextra så blir detsåhär...

Undrar om jag fått in ett skräp under den och om jag i så fall kan fåbort det? På jobbdatorn sprätte jag bort alla tangenterna, körde dem i diskmaskinen och satte tillbaka dem. Nästan alla på rätt plats! :-)
Men detta är en laptop. Vågar jag bända loss tangenterna?

6 kommentarer:

Ginas stickverkstad sa...

Inget att rekommendera
Kram Gina

Emelie sa...

Jag hade samma problem med min, fast med h-tangenten. Det är faktiskt lättare än man tror att fixa, men man måste skruva lite för att ta bort tangentbordet. På undersidan av datorn finns det skruvar med symboler, lossa bara de som har tangentbordssymbolen så ska det gå att lossa på tangentbordsplattan och försöka skaka eller blåsa bort skräpet. Sedan är det alltid bra att kolla upp just din dators servicemanual på nätet, där brukar allt sådant viktigt stå.

Sedan skulle jag rekommendera att köpa tryckluft på tex kjell och kompani eller media markt och blåsa bort all eventuell smuts. Tänk på att klappa lite på elementen innan du börjar också så blir du av med statisk elektricitet. Dagens datatips =)

Rosenvante sa...

Vilken tur det finns så duktiga datakunnig som läser ens blogg. Tack för tipset Emelie.
Hoppas du lyckas Cecilia.

Cecilia sa...

Men, Emelie! Nu blev jag grymt imponerad! Och glad! Hat kastat en hastig blick på undersidan och hittat några skruvar som jag INTE ska skruva på (hårddisken, tror jag, symbolen visar!) och några som might be it...
Kul pyssel till kvällen!

AnJa sa...

Lycka till med tangentbordsskruvandet. Om vi inte hör i från dig på några dagar eller om ditt nästa inlägg blir i stil med gikasöldm gndpoa äöiund dlgin vet vi ju vad som hänt :-) Och tack så mycket för solskensblomman!

elisabet sa...

Jag brukar sätta en nylonstrumpa på dammsugaren och dammsuga tangentbordet.