torsdag 25 mars 2010

How low can I go?

Jag har nu stickat lite drygt 7 omgångar blommor.
8 står det, tror jag för liten sjal, 13 för större. Eller hur många man vill.
Men jag har ett nystan och jag vet att kantarrangemangen tar mycket garn och ju större jag gör själv mittdelen desto mer går det ju åt till kantenPå olika listiga sätt räknade jag ut att 8 fulla flower charts skulle ta lika mycket garn som de därpå följande 24 varven och eftersom jag har 100 gram garn tänkte jag att om det var 50 kvar när blomdelen var gjord så var jag på torra land.
Men efter 7 fulla flower charts har jag 70 gram kvar... törs jag göra ett till flower-lager?

Ska klura på det när huvudet slutat snurra... :-D

7 kommentarer:

Rosenvante sa...

Du kan ju lägga in en livlina nu om du ska behöva rimpla upp. (en tråd) För då är det ju lättare att ta upp det och korta av. Fast det är ju trist förståss.

The Willow Fairy sa...

Tänkte samma tanke direkt - livlina och prova om det inte blir bra så är det i alla all inte speciellt mkt besvär med att repa upp. Ser att du stickar med KnitPro, så knyt fast en tunn tråd i bomull, typ virkgarn, i hålet vid stickan och låt den följa med runt när du stickar nästa varv. eller om du redan stickat det avgörande varvet så knyt fast tråden och lyft runt maskorna ett varv.

Iwona sa...

Vilka braa förslag! den är med att knyta fast en tråd i i hålet vid stickan! Det har jag aldrigt tänkt på! Tack The Willow Fairy!
Och lycka till Cecilia! Jag tror att du ka köra en till omgång.

Sunna sa...

Jag är imponerad av din räkning i vilket fall

Lil sa...

Ja, du är smart på att räkna ut garnåtgången. Kanske kan du räkna ut hur mycket garn det gick åt till 1 omgång fulla flower charts? Eller följa råden ovan. Hur mår skallen/pannan idag:)?
Hejsvejs

The Willow Fairy sa...

Knepet med att knyta fast tråden i hålet på KnitPro är väldigt användbart, men jag kan tyvärr inte ta åt mig äran. Nu kommer jag inte ihåg vem som kom på det, men det kom fram vid baletten i So You Think You Can Knit-utmaningen i höstas. Provade det själv första gången för en vecka sedan ungefär - super.

Cecilia sa...

Jag är nog lite snurrig idag, men inte värre än att jag förstår goda råd när jag får dem!

SNITSIGT, tänkte jag när jag såg Rosenvantes inlägg och sedan späder The Willow Fairy på med ännu mer visdom!

Jag älskar den här praktiska kunskapen och hade jag inte bloggat hade ingen berättat detta för mig, känner inte så många som stickar: Nu är jag glad! Tusen tack!
(Och så måste jag förstås räkna lite grand ändå, för att det är kul...)