tisdag 2 februari 2010

Sista amaryllisen för denna gången. Nu har jag elva lökar som jag ska pyssla om; mycket ljus och näring till oktober då jag med fasa i hjärtat skär av kvarvarande blad drar upp lökarna och lägger dem på tork i mörkt och svalt rum i stugan. Sedan är det bara att peta ned dem i jorden igen i slutet av november... Sooo worth it! :-)
Mellan de ruskiga delarna av min Nattens drottning (som ännu inte blommat, att jag har tålamod med den!!!) skymtar ett nytt, spätt blad från Monsteran. Samma underverk varje gång ett nytt blad bryter fram ur skaftet till ett gammalt blad och rullar ut sig, fixt och färdigt.
I bakgrunden skymtar snöig gata; lite trött på underverket snö nu men för varje dag dör några sniglar till, tänker jag!
I går hade jag stickro, första gången på jättelänge kändes det som. En rapport kvar på Tiger Eye Lace scarf nu innan jag kan sätta ihop delarna, men jag visar inte förrän jag har blockat...

6 kommentarer:

Ginas stickverkstad sa...

Väntar med spänning på att se hur den blir.
Kram Gina

Sunna sa...

I år har jag också sparat mina lökar för att se om det fungerar, hoppas

Iwona sa...

Och, dina amaryllisar är så fina! Jag kanske skall också gräva fram mina lökar och kolla vad det blir till nästa år. Ja,jag gör så! Om du säger att det fungerar :)

Emelie sa...

Oh, har du några bra Monstera-skötselråd? Min börjar bli galet stor, funderar på om det går att skära ner den, och när man ska göra det i så fall?

Rosenvante sa...

Så duktig du är med blommorna. Förr var jag jätteduktig, men nu,,,,,nej. Tror det är därför mina orchideer går så bra, jag glömmer nämligen alltid att vattna.

The Willow Fairy sa...

Jag har en amaryllis kvar som inte blommar, men knoppen sväller.

Jag blir glad av snö och jag tror jag kan stå ut några veckor till i alla fall så länge det inte blir slaskigt då kan den lika gärna försvinna. Och som du säger - vi behövde verkligen den här vintern för sniglarnas skull. Då kanske man kan få en ärlig chans i alla fall.