onsdag 17 februari 2010

Inventering. HJÄLP!


Finns:

*Underbar sjal som verkar bli en smula för tätt stickad. Med kvarvarande nystan blir den inte den underbara "Jag tycker det är lite kyligt, nu när grillen slocknat"-sjal som tanken var.
*ETT nystan
*Stickor som är 0,25 kraftigare än de jag hittills stickat med, kabel 80 cm, fast.
*Kabel 120 cm.

Inköpslista:
*Ett till nystan...om det finns
*Spetsar 2,5 mm

Hm...om det inte finns mer garn...hm,hm... Repa upp? Tänka om? (Den kan bli en härlig "våren-är-inte-riktigt-här"-sjal!) Hitta matchande garn?

Hm,hm, hm...funkar det att gå upp i sticktjocklek eller blir det en stor volang av nedre delen av sjalen? Kan jag gå upp i sticktjocklek ännu mer?

Många frågor....

Ni erfarna, vad ska jag göra? Går jag på i samma stil som hittills blir sjalen ca 80 cm mellan spetsarna oblockad, kanske 100 cm blockad.

Tror jag tröststickar lite på sockorna ett tag nu! :-)

1 kommentar:

The Willow Fairy sa...

Kan ju bli en gossig halsduks-sjal-skarf om du tycker att den blir för liten. Annars blir den ju lite mindre tät när man blockar den (man kan sträcka den mer än man tror) Jag hoppas ändå att du hittar ett nystan till, med tanke på att garnet är melerat så tror jag inte det ställer till med allt för mkt om det inte finns i samma färgbad (parti), bara det är samma färgställning (färg). Skulle bli underbar som helstor mysig sjal att svepa in sig både på våren när man sitter ute och njuter de första härliga solstrålarna och på kyliga sommarkvällar och att gå och mysa i när vinterförkylningarna sätter in ordentligteller på juldagen när man bara vill läsa julböcker och äta knäck... En riktigt stor och härlig sjal behöver alla ha året runt.