tisdag 16 februari 2010

Fettisdagen!

Semlor från scratch! Nästan...Bullar fyllda med riven mandelmassa blandad med bullinkråm, hyfsat snålt med vispgrädde, (varken sonen eller jag tycker det är så gott med grädde) och pudersocker ... Yummie!HEMLOR! :-D

Nu är första nystanet slut och sjalen är lite längre än jag beräknade, snarare 29-30 cm än 28.Det betyder att jag tror att min färdiga, oblockade sjal kommer att mäta 42 cm ungefär. Då borde jag ha kvar garn till kantvirkningen.
Nya nystanet hade den goda smaken att börja med samma nyans som det gamla slutade med men nu längtar jag efter någon kontrastfärg, grönt eller gult eller så. Men det är ju det som driver en framåt, fortfarande VÄLDIGT glad i min sjal!

3 kommentarer:

Rosenvante sa...

Nu blev det nästan en helt annan färg på sjalen, är du säker på att du inte gör två?
Hemlor är väldigt mycket godare.

Emelie sa...

Vad duktig du är som gör hemlor! Det blev en cafesemla för mig idag, men till helgen ska jag nog baka egna. Jag vill oftast ha mycket mer mandelmassa och mindre grädde än man får annars.

Sjalen blir ju kanon! Håller med om att vänta på nästa färg är mer än halva nöjet =)

Therese sa...

Blockningen gjorde mycket, jag läste att den skulle vara lika bred som mottagaren är lång, men slutade när den mätte 130 cm mellan spetsarna, efter blockning var den drygt 170cm bred och då var jag ganska varsam i min blockning! Jag hade inte heller några fransar, det gör väl också en del om man tänkt ha sådana?

DIn sjal blir verkligen vacker, en riktig gladsjal!