måndag 15 februari 2010

Trolleri med maskor... POFF!

Mina "envis-som-en-åsna"-kvaliteter kom till användning igår och jag fick ordning på de två maskorna. En härstammade från en felstickning som jag hittade och den andra kom väl från någon annan felstickning...men den maskan trollade jag bort och nu är allt bra igen! ;-)

Sedan har jag envisats med kilhäl fast jag stickar från tå och upp på tröstsockorna. Min plan är att sätta mig ned någon gång och fundera ut PRECIS hur jag ska tänka när jag gör sådana...för det blir dels väldigt lätt fel och dels inte som jag tänkt mig... Kilen bli för stor, hälen för bred och alldeles för kantig. Men det är OK som det är nu, tänker inte repa upp alls, det är liksom inte själva idéen med tröststickning! :-)

Jag lyssnar nu på Anansi Boys av Neil Gaiman som jag nämnt tidigare. Jag är i det närmaste all-lyssnare. När jag började med hörböcker fanns det inte så mycket att välja på så då lyssnade jag på allt jag kom över. Även sådant jag inte skulle läst med ögonen och böcker på engelska.
Några gånger har jag på så sätt fått trevliga nya bekantskaper: The curious incident with the dog in the night time (Mark Haddon) och Toast (Nigel Slater) är två exempel.

En annan sådan som stannat kvar i medvetandet Intrång (David Morrell), inte så mycket för berättelsen som sådan utan för byggnaden som beskrevs...jag gillar hus, både inuti och utanpå!

Jag är ganska petig med inläsaren, funkar inte sättet att läsa så händer det att jag slutar lyssna.

Neil Gaiman läser jag på rekommendation av dottern. Det är trevligt att dela en upplevelse. Jag är nu inne på Anansi Boys och lyssnade förut på Neverwhere. Båda böckerna har drag av det övernaturliga men inte på trollerinivå. Neverwhere utspelar sig i London och i ett parallellt London. Spännande och lite mystisk.
Anansi Boys är lite mer rakt på rolig men också den med en vardagsperson vars tillvaro blir förändrad i centrum. Det är alltså inte deckare och inte tung litteratur men väl hörvärt med inslag av fantasy...

Rund snodd!

Fyra platta tåtar behövs Tag tåt nr 1, för den över tåt nr 2 och runt tåt nr 3. Döp om tåtarna, nr 2 blev nr 1 och nr 1 blev nr 2. Gör nu samma manöver från andra hållet, dvs nr 4 förs över nr 3 och runt nr 2. Upprepa från vänster osv Med lite övning kan man sedan få till en sådan här snodd!Jag tror att jag sa att jag kunde fyra sorter...eller fem...hm. Undrar vad jag tänkte då... Vet att jag räknade noga, så det kanske blir någon mer snodd, rätt som det är! :-)

2 kommentarer:

Rosenvante sa...

Bra att du fick ordning på maskorna.
Jag gillar också att lyssna på böcker och sträck hör när jag gör det.
Tack för lektionen, jag ska testa.

Sunna sa...

Vad duktig du är, jag har Persbrandt i lurarna och det var en angenäm hörupplevelse