tisdag 15 december 2009

Tisdagen den 15 december, London forts

Så, nu har det varit julkonsert ( jättemånga barn och ungdomar från kulturskolan och så fantastiskt duktiga! Och jag fick vara med och sjunga Nu tändas tusen juleljus! Jag tar alltid i, förstår mig inte på att sitta och småmumla, jag kan ju både text och melodi! Antagligen är jag en liten anings pinsam....) och om en stund ska jag köra ett arbetspass... men först måste jag få berätta om mina garninköp!

Affären låg på Lower Marsh, typ bakom Waterloo station. Inte alls flådigt läge och när vi kom in tänkte jag att nåja, det här går väl fort... men nej. '
Det var lite Deisy Design över det hela så det kändes bra direkt; massor med fint garn och två trevliga, hjälpsamma damer som stod och handarbetade bakom disken.

Vi köpte:
Grönt Jelly Yarn. Dottern gillar grönt och det var galet galet! :-)
Ett koppunderlägg till dottern. Fåret fanns på nyckelringar och pins också och var symbol för något med ull... och gulligt!
Små gummitröjor att hålla ihop strumpstickor med.
En sockbok. Där fanns många fantastiska böcker men jag återföll i gamla sockspår. Tänkte att det kunde vara ett bra sätt att förkovra sig i engelska beskrivningar att faktiskt äga en bok!?
NÄR KOMMER GARNET? snart....
Stickor; en rundsticka som jag trodde jag behövde omedelbart och så fyrkantiga strumpstickor! Ska vara bra för reumatiker och andra med ont i händerna (och armbågar och axlar) för man får bättre grepp. Var vad de sa i alla fall! Jag har inte provat än men tyckte att det var kul att testa för endast 9 pund... :-D
Korten var gratis! Och jag var välkommen att gå med i deras Ravelry-grupp, har inte kollat in den alls än...
Och nu så:
Lila garn till en beany-mössa till dottern.
Sockgarn, det bara blev så... Det rosa är emellertid en helt ny färg för mig och det andra ville dottern sticka sockor av! Hon är redan igång med den fyrkantiga stickorna. Hon säger att det är som att sticka med en spindel men så är det ju första gångerna man stickar runt-runt. Även om jag nog inte tänkt på spindlar förut! :-)
Och så, sist och minst men mest...
Mitt sjalgarn! Seriously Gorgeous Laceweight Kid/Silk... 600 m per 50 gram. Knitwitchesyarns
Handfärgat av "a very nice lady from Wales" som expediten sa. Och det här är min nästa utmaning för jag tänker ta mig vatten över huvudet och sticka en urtjusig sjal...men modellen visar jag en annan gång... är lite osäker ännu... men NEJ!
Här finns den och såhär heter den, och denna rara lapp fick jag med mig:
Den är fin på bilden men superljuvlig i garnet jag köpte...
Så, det var alltihop! Inte illa för en med garnstopp...

3 kommentarer:

Rosenvante sa...

Vilken mysig affär du hittade, den ska jag komma ihåg när jag åker nästa gång. Riktigt roliga och fina saker du fick tag på. Sjalen är jättevacker, har stått på min lista länge, länge.

Visa Lisa sa...

I knit är en fantastisk affär! Och så roligt att du gör Laminaria! Jag håller på med en i Malabrigo Lace och den är så fin så fin så fin! Och GALEN men jätterolig i mönstret! du kommer klara den gaant och vara tokstolt! Det är jag över min.

Cecilia sa...

Jag tror verkligen att det är en stor utmaning för mig, ror jag det i land kommer jag inte bara bli stolt utan kanske en anings mallig! :-)
Men skönt att veta att det finns duktigt folk att fråga!