måndag 28 december 2009

Måndagen den 28 december, lite av varje...

Dagen började med plickplock i röran, i morgon kommer brorsonen J, eventuellt med sin mamma på lunch. De får sitta i röran men det går säkert bra, nu finns i alla fall köksbordet att tillgå! Och i morgon har antagligen en vit amaryllis slagit ut bakom den röda, de kan titta på dem i stället för på all bråten!

En sväng på stan med dottern och en tur till Valhalla med sonen. (Valhalla är, för er som inte varit där, värt ett besök, en fantastisk simhall med mosaik på väggarna och smäckra trappor!)

Sedan en tur med maken till Maxi där vi köpte förvaringsboxar:
Fast det är maken som ska ha dem men inte till garn!

Storebrorssockorna och bebissockorna är snart klara, då ska jag börja med en baggy beanie till dottern. Hittade en läcker på I knit London och så hittade jag mönstret på Ravelry och det står This pattern is available for free ... men VAR?!
Nåja, det är inte något konstigt mönster och jag tjuvräknade minsann maskorna så det löser sig, men tyckte ändå att det kunde varit bra med mönstret!

Dottern rekommenderade Bloglovin.com i stället för Bloglines, kikade lite på hennes och det ser smidigt ut. Tänker så sakta flytta över alla kuliga bloggar dit.
(Lite suddiga kort idag...)

4 kommentarer:

The Willow Fairy sa...

Hmm.. var inne och kikade efter det där mönstret, men kunde inte hitta något...

Vilket ståhej du håller på med - Varför? vad är slutmålet. Har jag missat någon pusselbit eller löser det sig i slutändan? Men vad gör det om det är lite stökigt, lite vin och en vacker amaryllis så kan man stå ut med det mesta... tills man får totalt utbrott och börjar kasta saker omkring sig.

Rosenvante sa...

Måste erkänna att jag får lite dåligt samvete när jag läser hur duktiga ni är. Inser nu när vi varit så många här att det är alldeles för mycket av allt överallt. Men det är ju det där med att bestämma att man ska börja också. Tror nog jag avvaktar lite till............

AnJa sa...

Läckra sockar! Röra var det här med. Kliar i fingrarna att stöka undan julen, men man får försökta sjå sig till efter nyår i alla fall ;-)

Cecilia sa...

Hm, trodde att jag skrev en kommentar här men den måste hamnat någon helt annanstans...

Jo, (som jag skrivit någonstans...) Flera saker sammanfaller:
1) Av rätteviseskäl ska sonen få lite mer plats, precis som storasyster fick i samma ålder.
2) Vi har under åren samlat ihop mycket grejor; hade varsitt hushåll när vi flyttade ihop. Ser också hur mamma sliter med sina saker och vill inte äga så mycket...
3) Vi måste få det mer lättstädat då jag har en lynnig astma som inte går bra ihop med damm.

Men ett sådanthär röj är ingen idé att börja med förrän det är helt "moget"!