tisdag 27 oktober 2009

Tisdagen den 27 oktober, på kvällen

Nu har de åkt hem! Det var roligt att ha dem här; de fotade lite och sedan var vi i skoaffären och så grillade vi och sedan var det dags att åka hem! (Jodå, det går fint att grilla när det är kallt också, man får äta inne, bara!)
Om en stund går väl sonen och jag ned på ängen och tittar på stjärnor; storstadsbor som vi är blir vi förtjusta över svarta natten och alla stjärnor men kan se då.

Här kommer lite mer bilder från bygden. Sonen övertalade mig att lämna VGA-läget på kameran fast jag tror att bilderna tar längre tid att överföra. De blir de förstås lite skarpare. Åtminstone om fotografen skärper sig...:
Ack, denna sjö! Jag kan aldrig njuta färdigt av den!
I denna vackra backe låg för tvåhundra år sedan en hel by, man vet att det 1815 fanns 15 hus. 1880 fanns 10 kvar. Vid trädet skymtar man en skylt, där låg en av brunnarna och den runda stenläggningen/kanten syns tydligt ännu, men det är också nästan allt som finns kvar av alla mänsklig möda på denna plats!
Detta är troligen ruinen efter en backstuga. Här bodde en karl som försörjde sig på att rosta kaffe. Hela stugan är nog 2x2 m och då går det åt en bra bit i hörnet till en stabil spis/ugn. Och tänk vilken stank inne i stugan; kaffe under rostning luktar faktiskt inte alls gott! Vet man var i bilden man ska titta så ser man en rostig lucka i som suttit i skorstensmuren.
Här är en katt som hälsade på oss, välnärd men sällskapssjuk!
Mysko blommor/bär?!

1 kommentar:

Anna sa...

Den sjön blir fan alltid klarblå på bild!
Stör mig ganska mycket på att bilden inte är rak, men där ser man väldigt tydligt hur blå den är. Bilden är tagen idag.

http://i35.tinypic.com/b4i6if.jpg