onsdag 28 oktober 2009

Onsdagen den 28 oktober, kvällen

Här sitter man nöjd och glad och stickar på sin basker och hör på hörbok med sonen. Ett glas hjortronglögg från Dufvenkrooks (den är godast av dem jag smakat, men det finns en ny i år som snart ska provas!) slank ned nyss och friden och trivseln var på topp

tills jag kom till "ssk" i beskrivningen. GAH! Tolkade det som slip stitch knitwise, dvs lyft en maska rät men det verkar skumt och blir konstigt i mönstret. Tror jag!


Någon som vill hjälpa mig? Har redan antastat Visa-Lisa och någon mer på Ravelry, men de hann logga ut innan jag fick iväg mailet!

4 kommentarer:

Rosenvante sa...

Här kan du kanske få lite hjälp:
http://www.stickamera.se/ordlista.php
http://www.garnstudio.com/lang/se/ordliste.php?liste=intl
http://www.kanalen.org/sticklistan/termer/handsticktermer_e_s.php

Så var det nån som blev väldigt intresserad av din glögg här. Jag är ju gift med en jämte och då är ju hjortron högvaluta. Själv tycker jag de är för söta, men som glögg kanske, får nog prova.

Visa Lisa sa...

Slip slip knit - det är en minskning som lutar åt vänster (till skillnad från k2tog)
Lyft två maskor som om du skulle sticka dem räta och lägg sedan tillbaka dem på vänster sticka (vrid dem). Sticka sedan dessa två maskor tillsammans i bakre maskbågen.
På knittinghelp.com finns en video på det, och även en variant där du bara vrider den första av de två maskorna. Lycka till!
KRAM!
(Och jag finns på gmail chat om man behöver mig - oftast fram till kl 23)

The Willow Fairy sa...

Man kan också göra en vanlig hederlig öhpt, som jag aldrig förstått vad det egentligen står för, men som innebär att man lyfter en maska som om du skulle sticka den rätt sedan stickar nästa och tillsist drar den lyfta maskan över den stickade. Finns fuskvarianten också som jag gör ibland stickar två tillsammans i bakre maskbågen utan att först vrida dem. Då ser det lite vridet ut, men hoptagningen lutar fprtfarande åt vänster. Fungerar bäst om man har samma hoptagning varje varv så de hoptagna bildar en kedja, men är oftast bäst att undvika. Ha en bra dag.

Cecilia sa...

Åh! Tack för all denna hjälp! Nu kan jag sticka vidare på baskern, jag tror den blir bra...