onsdag 28 oktober 2009

Ondagen den 28 oktober, efter lunch

Nu har jag varit flitig i trädgården; har repat bort torra växter och lagt i komposten. Jag krattar inte löv och det är principiellt; näringen ska ned i marken. Lustigt nog sammanfaller denna underbara princip med vad latmasken säger! ;-)

Det är galet skoj att sticka på Baronesse beret... jag vet att jag inte skulle, men jag kunde inte hålla mig! Lätt är det också och yo kan också skrivas oy och det betyder inte AB på finska utan omslag, yarn over eller over yarn, antar jag. So far so good! Det är typ allt jag behövt ta in! Och det blir fint!

4 kommentarer:

Rosenvante sa...

Vi klipper alltid löven på hösten med gräsklipparen. Krattade gjorde vi första hösten och aldrig mer. Herre jisses med alla askar, aspar, björkar och lönn runt här så blåser ju allt in till oss och vi kan ju kratta ihjäl oss utan att det märks. Nej, den tiden kan man lägga på nått roligare och som du skriver, näringen går ju tillbaka ner i marken på detta sätt och förhoppningsvis har igelkotten nått att bygga bo av också.

Cecilia sa...

Klippa är fiffigt! Vi har ekar utanför tomten och de bladen sammanfaller inte av sig själv men ändå, rätt som är så är de ju väck! Troligen eftersom vi klipper! jag värnar också om rishögar här och där med tanke på igelkotten.

The Willow Fairy sa...

Glöm inte att lämna kvar de torra kvistarna på perenerna - annars finns risk att vatten rinner ner i de ihåliga stjälkarna och kommer neråt rötterna till för att sedan utöva sprängvärkan på dessa när frostenn kommer på allvar - åtminstone är det vad latmasken har lärt mig...

Cecilia sa...

Ah, fantastiskt, ännu fler saker man verkligen bör undvika att göra! :-)
Jo, men så har ju naturen klarat sig rätt bra utan våra omsorger och år efter år frambringat diverse ljuvligehter...(ja, jag vet, maskrosor och kvickrot OCKSÅ!)