onsdag 10 juli 2019

Förändringar

Oftast går livet sin gilla gång med små förtret och små glädjeämen. Två saker som är lite större än så har hänt sedan jag skrev sist.
Viktigt för oss blev beslutet om dränkpump. När sedan den trevlige montören kom och gjorde det vi borde gjort, öppnade brunnslocket, visade det sig att vattnet står högt. Så han gick in och klippte till hydroforen med skaftet till sin morakniv och så var det med det.
En lärdom för oss. Det har varit mycket prat runt ikring om sinande brunnar och hydroforen är nästan ny, så vi drog fel slutsats.

Det som mest kommer påverka vardagen mest är att sonen fått och flyttat till egen lägenhet. V Med havsutsikt! Eller ja, det är en studentlägenhet, en tvåa på knappt 40 kvadratmeter men står man i köket och kikar mellan huset mitt emot och en stor tall så kan man skymta vattenblänk. Där får han det bra men det blir tomt hemma. Vi har förstås varit i stan och hjälpt till.

Nu är vi tillbaka i stugan, mmm....
Ängen behöver tittas till, gräs ska slås, gödsel ska hämtas, eterneller plockas, bondbönor begråtas och jag är  alldeles, alldeles....tillfreds!

Jag stickade ett par sockor till sonen i garn jag köpt på Kristinedals fabriker. Dem glömde jag ta kort på. Sedan ville maken ha liknande, så det fick han.
Av restgarner från  dessa två par sockor har jag stickat ett par till mig...
och ändå fått lite garn över att ha till strumpstoppar när den tiden kommer!

3 kommentarer:

AnJa sa...

Härligt att ni hade vatten! Och fina sockar! Jag klappade händerna när sönerna flyttade hemifrån :-).

fale artut sa...

Ja men lärorikt är det att leva! Så skönt att det finns vatten!
Sockar är också väldigt skönt!

KataM sa...

Där ser man , ibland kan lite våld vara bra. ;-) Skönt att det fanns vatten, trots allt.