tisdag 29 december 2015

Early morning singing song

Nu är det inte mycket kvar av 2015 och jag brukar ta det med ro och orkar aldrig sammanfatta året, det kommer ju ett nytt! :-)
Men jag kom att tänka på att jag levt så intensivt i tillvaron att jag glömt avsluta den berättelse jag påbörjade här i bloggen i september, när jag visade min transplantationsfilt som jag stickade på när jag var på sjukhuset hos min man som fått en ny lever.

Kortversion av förloppet:
Efter 14 dagar på sjukhus med fantastiskt fin vård kom han hem. Mycket svag efter lång sjukdom, mycket trött efter stort ingrepp men redan piggare och med bättre färg i ansiktet.
Första tiden var det provtagning och kontroll 2 gånger i veckan och alla prover visade goda resultat.

Nu har snart 4 månader gått och det blev så som jag sa i ett malande mantra för att hålla modet uppe "Till julen är han frisk!"

Har man inte sett någon ta sig igenom detta kanske man tänker på bilder från 60-talet med en hjärttransplanterad man, hyfsat bruten men "levande". 

Så är det inte. Min make är frisk.
Han tar en par mediciner varje morgon och han aktar sig för smittsamma infektioner men för övrigt är allt som vanligt.

När han var ur farozonen blev jag mycket trött. Antagligen inte så konstigt men en smula irriterande. Så i slutet av terminen gav jag upp att tro att jag skulle sträva vidare, jag la saker i en låda och mumlade "manana".... Och nu känner jag mig redo, det är manana och dags för mig att ta itu med jobbet.
Än så länge är det dock tidig morgon, tända ljus och mys och istället för julsånger sjunger Early morning singing  song från musikalen Hair i mitt huvud, en gladsång som tål att nynnas på!

Good morning starshine
The earth says, "Hello"
You twinkle above us
We twinkle below
Good morning starshine
You lead us along
My love and me as we sing
Our early morning singing song!

3 kommentarer:

fale artut sa...

Oh, så glad jag är att ni har det så mycket bättre och mår bra! Fantastiskt! Gott Nytt År!

AnJa sa...

Förstår mycket väl att du däckade när din man säkert var på bättringsvägen. Fortsätt ta hand om er och ha ett riktigt fint nyår och ett bra 2016!

Cecilia sa...

test