torsdag 31 december 2015

Årets sista morgonmys

...och jag går all in med 20 tända ljus!

Fem udda ljuslyktor. Den vita fick jag av mamma och pappa när jag var för ung för att uppskatta den. Den röda är ny och ersätter en min make fick av sin dotter. Den tredje är en gammal snörhållare som jag blev häftigt förtjust i. Den fjärde är från en täljstensgruva i norra England och således ett reseminne och den sista fick jag med ett doftljus i av en klass för många år sedan.
Den smidda ljusstaken står under bilden av makens morfar i bästa rallarlagsuppställning någonstans norrut. De tog minsann skarpa bilder förr med!
Pappa gjorde ljuskronor till alla sina barn och tanken var att man skulle klä ringen med lingonris men det har jag aldrig gjort.nbrukar hänga pynt på men i år fick den hänga i eget majestät.

3 kommentarer:

AnJa sa...

Det är verkligen mysigt med tända ljus! Och det blir så fint när man har många olika ljuslyktor. Det sägs att min morfar var rallare uppe i norr. De kanske kände varandra. Gott Nytt År!

fale artut sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
KataM sa...

Morgonmys de luxe!

En sådan snörhållare såg jag en gång i en second hand-affär och blev lite kär, men visste inte vad jag skulle ha den till, så det blev inget köp. Att jag inte tänkte på vilken fin ljuslykta det skulle kunna bli!