torsdag 10 september 2015

Plötsligt händer det

Här sitter jag och stickar på en väldigt planerad och efterlängtad stickning. Jag köpte garnet i våras och lade undan det till ett speciellt tillfälle. Som jag visste skulle komma, men jag visste inte när.
Ett tillfälle när det skulle passa med en superenkel men vacker stickning. Så jag stickar en filt i Fabel. Mönstret hittade jag i Allers.
140 maskor, rätstickning i 26 cm. Sticka slätstickning med dubbelt garn, den ena tråden i ny färg tills första färgen tar slut. Fyra färger har jag så filten blir väl 1,5 m eller något sådant och när den är klar så är min make frisk, för han har fått en ny lever.
Den gamla hade på egen hand beslutat sig för att långsamt lägga av och det sista året har han haft det tungt med hälsan. Det har varit en jobbig tid för honom, för mig och för barnen, men nu har vi en ny födelsedag att fira, då del två av hans liv började.
Man hoppar inte direkt upp ur sängen efter en sådan stor operation, men varje dag blir det nya framsteg och som sagt, när filten är klar så är han frisk!

8 kommentarer:

Birgitta sa...

Blir en vacker filt!, men bäst av allt är levern och din makes nya födelsedag!

Rosenvante sa...

Den vackraste filten någonsin. 😀👍👏
Jag är så glad att ni äntligen är där nu, att det är gjort, att ni snart kan få ett normalt liv ihop igen.
Kram

fale artut sa...

Kära du, det måste ha varit en kämpig tid. Så roligt att det är så mycket bättre nu. Allt gott!

Garnfröken sa...

Håller en tumme för att din make återhämtar sig väl. Nästa vecka är det min makes tur att bli av med (en del av) sin lever, för att förhoppningsvis få bli frisk så småningom. Vackra färger i din filt!

/Garnfröken

KataM sa...

Oj, jag förstår att det varit kämpigt för er båda, men så skönt att nya levern är på plats. Hoppas att makens tillfrisknade och filtens framskridande går snabbt och utan problem. :-)

Maritas Maskor sa...

Men fy vad jag känner mig rutten nu, som inte har läst bloggar på länge! Jag hörde från Rosenvante att din man hade opererats! Jag önskar er, hela familjen, att allt ska gå riktigt bra nu! Vi lever själva med allvarlig kronisk sjukdom i familjen och jag har all respekt och förståelse för hur tung den hör tiden måste ha varit för er! ( vad gjorde man utan stickningen som är så välgörande för själen...?)Allt gott önskar jag er! Varma kramar!

Garnhumlan sa...

Grattis till en ny framtid!

Linnéa sa...

Det ser ut som en spännande filt, jag längtar tills man får se resultatet!
Jag är glad att höra att din man mår bättre nu :D