söndag 5 januari 2014

Vackra sockor...men kommer de hålla?

Jag kunde inte låta bli att köpa det vackra, blå nystannet på Pernillas garn och pyssel i Skara i höstas. Fame trend, blått i smältande toner.

Sockorna blev också smältande blå. Jag har stickat i Fame förut och trivts hyfsat bra med det i samband med tjocka stickor och sjalmönster men som sockgarn är jag djupt misstänksam. Det saknar nästan helt twist och det är väldigt ojämnt. På något ställe var det lite trista skarvar och jag kommer inte sticka fler sockor med detta garn om det inte visar sig vara extremt hållbart.
Dottern får vara testperson, som vanligt!
Amaryllisen är här och nere vid löken kommer en knopp till, allt är förlåtet! :-)

Nu är det restgarnssticknings som gäller så att jag ska kunna lägga lite pengar i min avslutat-nystan-burk! :-)

6 kommentarer:

KataM sa...

Jag förstår din tveksamhet. Jag köpte själv ett nystan Fame Trend för att sticka sockor av. Men jag fegade ur och gjorde en Wingspan istället. Det vore roligt att få en rapport när dottern slitit på dem ett tag.

Monica sa...

Mina sockar i Fame trend töjer sig när man använder dem, men brukar återfå formen i tvättmaskinen. Men jag är inte heller någon stor fan av garnet, det är mest färgerna som tilltalar mig :-)

Sjömans-Elin sa...

Jag stickade ett par till morsan 2010, men jag vet ärligt talat inte om de lever fortfarande. Kanske borde fråga henne. Jag är skeptisk. Samma sak gäller Delight och Zauberball. Som jag har testat. Som har hållt. Men som luddat galet mycket.

Rosenvante sa...

Oj,ska tänka på det sen, har nämligen några nystan i hyllan somvärmare.

Mia sa...

Lite trist kanske att läsa men jag blev ändå lite glad också. Jag trodde jag var den enda som hade dårlig erfarenhet med Fame Trend, maken till ojämnt och många knutar. En gång och aldrig mer.
Men dina sockor ser fina ut :)

AnJa sa...

Hoppas de vackra sockorna håller läääänge! Hon kanske kan använda dem när hon tittar på TV ;-). Annars är ju du himlarns bra på att konservera!