torsdag 12 december 2013

Nästan bara blommor

Jag arbetar hemifrån idag och det är skönt och så kan man ju fuska lite och gå runt med kameran en stund och njuta av sina välsignelser:

Denna novemberkaktus köpte jag till mig själv för flera år sedan samtidigt som jag köpte en till en kollega som tack för hjälpen. Den har inte blommat sedan förra flytten men nu trivs den. Väl? Eller är det en desperat sista gärning?

Vita, fina hyacinter! Inget vatten, lärde jag mig förra året men jag har fuskat lite. Nog är det för hårdhjärtat att inte ge dem något alls?

Jag hade nästan gett upp! Köpelöken från blomsterlandet i Skara verkade väldig ointresserad och när det väl kom någt verkade det bara vara blad. Men nu finns det en knopp, det blir nog lagom till jul! Duktig lök! :-)

Älskar färgövergångarna! Jag säger inte vad jag stickar eller till vem, men garnet är Zauberball och jag har haft nystanet hur länge som helst! Visste väl att det skulle bli alldeles extra att sticka det garnet!

4 kommentarer:

KataM sa...

Åh vilken vacker kaktus! En fin illustration till hur färger kan förhöja varandra.

Sunna sa...

amarylis och hyacinter, vita oxå är mina absoluta favoritblommor, ha en fin lucia

Birgitta sa...

Härliga blommor och vilket fantastiskt vackert garn! Vad gäller hyacinterna gör jag ju tvärtom, då. Jag sköljer bort jorden, ställer lökarna i mina hyacintglas så att rötterna hänger ned i en väldig massa vatten, fast löken står torrt. Funkar fint, tycker jag...

Margita sa...

Det blir spännande att se vad det blir av garnet