torsdag 5 september 2013

Sticklusten

Jag SKA arbeta alldeles strax, måste bara berätta om GRUNDBULTEN. Uttrycket är snott och förvanskat från boken Grundbulten av Kenneth Ahl, men här är min variant.
Ibland när jag känner mig kraftlös och lustlös så finns det en grundbult som måste hittas, lossas och oskadliggöras och så släpper  allt. Ibland är det att få diskat, ibland är det att rätta färdigt provbunten. Ibland är den svår att hitta, ibland vet jag vad det är som låser upp mig mentalt.

Det är inte konstigt om jag är lite trött, jag har ju flyttat så väldigt och själen kanske är trött.
Men jag tror inte att det är det som är problemet med tanke på sticklusten, jag vilar ju i mitt stick(miss)bruk.

Jag tror snarare att det är två saker:
1) Jag behöver utmana mig själv, sticka, om inte SVÅRARE saker så, STÖRRE saker.
2) Mitt garnlager består till största delen av småslattar och är lite trist med en massa garn som jag inte längre gillar.

Just nu tänker jag inte köpa garn för att dra igång något stort projekt, utan tänker skaka liv i min idé med varannan-för-annan. Det var länge sedan jag stickade till något hjälpverksamhet så nu tänker jag rena mitt garnlager genom att sticka saker till Hjälpstickan. Och först ut är en mössa som jag stickat förut som är lite trixig och jag stickar den i ett neon-pastell-färgat akrylgarn med tanke på dem som tycker att ull kliar. Bara för att jag inte skulle vilja ha den på håret kanske någon annan faktiskt vill.
Alltså, lite trygghetszon, lite utmaning och den goa känslan av att röja i garnröran; japp, jag tror att det är rätt medicin. Och sedan ska jag sticka mig en storslagen kofta. Med flätor OCH fair isle OCH spets OCH besynnerlig modell, svårt och stort ska det vara! :-D

4 kommentarer:

Birgitta sa...

Skönt när man hittar vad det är som "är i vägen"! Låter som en bra plan, ska bli kul att se din mega-kofta :-)

AnJa sa...

Oj, vad det här inlägget grep tag. Jag har läst och läst om. Funderat och dissekerat. Tack... tror jag ;-)

aliel sa...

Tack för idén, kanske är det så jag ska göra mig av med slattar av garn som dräller? Varannanförannan, smart.

Annika sa...

Heja på! Besynnerligt, svårt och stort låter jättehärligt!