måndag 12 augusti 2013

Nya beslut

Jag ska sanera lite i mitt liv, olika delar ska separeras lite bättre för ökad mental hälsa!

1) Jag ska gå fram och tillbaka till jobbet varje dag! Definitivt till...nedförsbacke och fin väg. Hem ska jag...SPRINGA! (Öh, skojar bara!) Jag ska försöka gå hem också för det allra mesta.

2) Jag ska (av olika anledningar, se ovan!) sluta uppfatta transporttiden mellan hem och arbete som sticktid. Det gör mig bara frustrerad att tro att jag ska få sticka när det uppenbarligen inte kommer att fungera så och dessutom kommer det att locka mig att fuska med punkt 1).  Det är istället ställtid. För Hulken går omvandlingen fort men vanliga människor mår bra av en halvtimme mellan jobbperson och hemmamänniska!

3) Jag har kopplat bort privatmailen från arbetsdatorn. De som har bråttom att nå mig får SMSa.

4) Mobilen ska ligga på arbetsbordet, inte i fickan. Mobilen på bilden är en något nyare modell, hittade ingen bild på min....

5) Hemdatorn kommer inom kort bli en stationär, då kan jag inte sitta och fuska bort sticktid och TV-tid med slarvsurf.

6) Den nyligen påbörjade sockstickningen ska bli min jobbstickning, det är en del möten här och då behöver jag en go stickning för att bli en bra mötesdeltagare.

7) Arbete ska vara arbete, fritid ska vara fritid så inget bloggande och facebookande på jobbet, tack!

8) Inte en massa slarviga köpeluncher, drypande av transfetter för dyra pengar. Hemlagat, ska det vara!

Ja, så blir livet för den nya, förbättrade modellen av mig som sedan ska få tid över framåt kvällen för en ordentlig, sammanhängande stickstund! Varje kväll!

Samtliga bilder idag är lånade och hela inlägget är gjort på jobbdatorn. Och idag ska jag till batteriaffären och biblioteket efter jobbet så det blir ingen promenad hem...men I MORGON! :-D

11 kommentarer:

KataM sa...

Bra beslut - lycka till!

Maritas Maskor sa...

Vilka BRA föresatser du har skaffat dig!
Och nu har du ju talat om det för oss också och då blir det direkt svårare att fuska :)
Jag önskar dig all lycka till! Och att få motionen avklarad till och från jobbet är väl perfekt! Då är det ju gjort sen :)

fale artut sa...

Heja Heja!!
Även om det kanske inte lyckas till 100% så är tanken, och målet, gott.
Och varje gång du lyckas kommer en guldstjärna från mig!

Ann-Sofie sa...

Det låter väldigt sunt. Jag borde följa ditt exempel. Skall se om jag har styrka nog....

Skarvtjärns Greta sa...

Hurra, hurra, hurra Det blir bra det där. Verkar klokt också. Jag tar delar av detta så tack för puffen att komma igång

Bettan sa...

Det låter som ett bra beslut, kanske kan "apa" efter....och bli lika lugn och harmonisk som du. Jag cyklar iallafall till jobbet OM det inte regnar.Lycka till. Kram sytanten

Monica sa...

Det låter fantastiskt klokt av dig alltihop! Att verkligen ta hand om dig! Det där med slösurfande, tv-tittande och stickande känner jag igen; jag undrar ofta varför inte min stickning går framåt, jag som stickat en hel kväll...

Robellas atelje´ sa...

Låter alldeles utmärkt!!!

Sjömans-Elin sa...

Ha ha, känns det där med sticktid igen eller vad? Jag ser alldeles för många hushållssysslor och transporter som en sticktidstjuv. Lite som en sjukdom. Hojta till om du får grepp om allt och för guds skull, dela med dig om hur man slutar bortpriotera saker som egentligen måste göras. Man kan ju inte sticka jämt. Eller?

AnJa sa...

Heja dig! Jag satt i bilen på väg hem från fisket igår och gjorde mentalt upp vissa planer för en hälsosammare höst. Men... börjar nog inte idag. Borde väl vara bättre att börja en måndag va?? ;-)

Birgitta sa...

Låter alldeles utmärkt! Se det som en linje, en målsättning att återvända till från avvikelserna liksom. För man gör ju avvikelser, det kan inte hjälpas, men i princip just precis så där! :-)