onsdag 17 juli 2013

Förlåt, sa flickan som gav mig körkortet...

Jag har sett så eländig ut på mitt körkort de senaste 10 åren och hade stora förhoppningar på mitt nya! Gick till fotograf, flinade upp mig mer än  jag trivs med för att inte se så sorglig ut och här är resultatet:

Det ser ut som jag har sidecut och nedkammad tuppkam! Uppenbarligen har jag tittat i kikare som någon buse sotat och pipskägget tycks ha tagit sig så smått. Förr skulle ett öra synas men nu verkar det som att örornen retuscheras bort, mina syns då inte alls. När jag fick syn på körkortet sa den unga postkassören förlåt...mest för att hon väldigt diskret fnittrat till, tror jag.
Tur att man inte behöver visa körkortet så ofta!
För att trösta mig gick jag hem och började nysta vantgarnet. Började som man "ska" med en cylindrisk form men efter ett tag ville garnet liksom klättra över kanten och vem är väl jag att bestämma sådant?


Tycker att det blev ett fint nystan!
Fin är också min lupin!
  Det är den som blev kvar på balkongen, troligen den enda som kommer att blomma alls i år. Mina odlingar har inte  varit helt lyckosamma men det blir väl en ny sommar nästa år!

9 kommentarer:

Monica sa...

Nej det var inte ett lyckat foto på dig.... påminner lite om såna där polisfoton från USA du vet fast din profilbild saknas;-) men jag måste erkänna att jag fnissade högt åt din beskrivning!

Margita sa...

Jag fick inte mitt kort med glasögon godkänt trots att det står att jag inte får köra utan dem. Kort utan glasögon blev godkänt var är logiken?

Birgitta sa...

Men oj, ja jag erkänner också, även jag skrattade högt åt din beskrivning. Varför blir alltid körkortsbilder, som man ju måste leva läääänge med, så fel? Jag får alltid våldföra mig på mig själv när jag räcker fram körkortet, för att inte säga "ja, inte är det vackert inte" - för jag tänker att det säger nog alla och dessutom har jag säkert redan sagt det för många gånger här på paketutlämningen i min lilla by...

AnJa sa...

Fniss;-). Ja man undrar ju för även om jag aldrig blir speciellt bra på bild (trots att man eg är en skönhet...) så är ju körkortsbilderna alltför ofta en katastrof. Det är en fördel om man åker dit i en fartkamera. Då ska ju körkortsfotot stämma med fotot från kameran :-)

AnJa sa...

Ps. nu har jag lagt in måtten på bildgåtan.

Skarvtjärns Greta sa...

Imponerad av bilden! När man förnyar passet ska man ju fotas av polisen. Det var länge sedan jag förnyade körkortet. Kollade just nu, men inte riktigt än.

nattugglan sa...

oj förlåt säger jag för jag började skratta gott åt din beskrivning.. men det är som du säger man behöver ju inte visa sitt körkort.. ,,du ser säkert bättre ut i verkligheten..tror jag ..kramar..

KataM sa...

Ja, vad ska man säga? De djup liggande ögonen påminner lite om Frankensteins monster, men leendet ser ju snällt ut. "Frisyren" - tror inte att jag vill kommentera den... ;-)

Bluewhiskey sa...

Hehehehe.. Ja, inte har du haft tur med det fotot. Men å andra sidan hade inte jag det med mitt heller när det bekom sig för några år sedan. Folk har ploppat ur sig uttryck som "rysk hora".. Jo jag tackar jag. Kanske vi satt på samma avdelning i det där huset för suspekta människor som vill ha körkort ;)