lördag 29 juni 2013

Resa från grönskan

Dagen igår började inte så bra; det var en väldigt hård bit i nötblandningen som jag satt och mölade i mig och det visade sig vara en bit tand. Ungefär en fjärdedel av en av mina kindtänder. Jag har jättefina tänder och därför är det extrasynd om mig när något händer med dem för jag är inte förberedd! :-D

Sedan visade det sig att jag blivit farfaster och det lyste ju upp dagen högst betydligt! Presentmössan har legat klar ett bra tag, ibland är jag ute i god tid. Jag har till och med stickat två, så nu gäller det att välja. Ska bebispojken få hjälmen:
eller den modifierade jordgubbsmössan?

Kanske båda, men det kan verka lite för ettrigt, tycker jag.... Vad vill man ha, när man just fått en bebis? Det var så länge sedan för min del, så jag minns liksom inte...

De sanitära här i stugan är inte riktigt på topp ännu men igår tog jag mig en dusch:


Själva kabinen, som dottern har byggt,  funkade utmärkt men duschen som är en campingdusch ( = en gummipåse med slang) skulle behöva hänga högre; som  det blev nu fick jag kräla som en orm med kramp för att komma under det stillsamt strilande vattnet. (Skräphögen i förgrunden kunde undvikits om fotografen varit lite mindre lat!)
Men sedan blev det middag med nybakt bröd och jordgubbar med choklad till efterrätt under parasollet, dörjen vi ont så ha'n vi la gott, som mamma brukar säga! :-D
Vet inte hur det borde skrivas men idén är nog att även om man tappat en bit tand så är det fullt möjligt att njuta lite av livet. Ändå!
(Nä, det är lite ont om distans när det gäller tänder för min del...)
Nu ska jag emellertid lämna detta paradis för att uträtta en massa ärenden av olika slag men snart är jag tillbaka!

7 kommentarer:

Monica sa...

Usch för trasiga tänder! Dyrt, ont, otrevligt!
Till små nyfödingar är mössor jättebra. Vi fick ett par stickade vantar utan tumme som var ytterst användbara, när dottern var nyfödd. Kanske kan du matcha mössa nummer 1 (som jag röstar på för att den sitter bäst!) med ett par såna vantar?

Annika sa...

Jag skulle också satsa på hjälmen, på grund av att jag tror att den kommer att sitta kvar bättre på lillkillens huvud.
Tandläkare är blä, men behövs ibland. Tyvärr...

Saras pyssel sa...

Jag skulle också rösta på hjälmmössan, det tyckte jag var mest praktiskt till vår dotter. Jag har provat en campingdusch där man har vattnet i en hink på marken & så går själva duschen på batteri & suger upp vattnet i hinken. Funkar riktigt, riktigt bra! Ett litet tips bara! :-)

LadyNight sa...

Jättesöta mössor! Den modifierade jordgubbsmössan hamnar min röst på, men det är mest för att jag gillar ljusa och milda färger till små nyfödda bäbisar :)

Och tråkigt med tanden, att fixa tänder är bra dyrt minsann :/

AnJa sa...

Vilken grym naturdusch! Skrattar gott när jag ser ditt ålande under den :-). Tycker åxå mössa 1. Gubben min har bitit loss bitar ur kindtänder vid flera tillfällen. Det är så snöpligt! Vi brukar skämtsamt säga att den påsen werthers kolor kostade 900:-... Och du, det där med taket... Det var "bara" ett altantak i plast. Fem 2.5 m längder som skruvades på plats. Det jäkliga var att få bort den gamla skiten som var skruvad in absurdum :-). Vi gjorde det verkligen rätt dag för i går åskregnade det och idag strilar regnet åxå ner. Gör mindre när taket är tätt!

Birgitta sa...

Fy då! det sa du inte! var det månne en sexårstand - min tandläkare har lärt mig att tuggtrycket på en sexårstand är lika stort som på de tre omkringliggande tänderna sammanlagt (jaja, jag menar två på ena sidan och en på andra förstås... ). Hur som helst är det en mardröm att få en stor bit tand i tuggan. Synd om dig, och synd om din tunga som väl är där och skär sig.
Oh så söta mössor! Vilken blev det? jag har liksom ingen plan för lilla syskonbarnbarnet, men ska fundera på det idag.

Margita sa...

Fina mössor mina barnmössor stals tyvärr. Nej tyvärr inte Erskmatsgården ligger mitt i skogen utan grannar, men någon hade sett en misstänkt bil den kvällen stölden skedde men troligtvis har inte stölden tillräckligt värde för att klaras upp. Polisen är underrättad och det fanns inga fingeravtryck så tjuvarna finns tydligen i registret.