fredag 7 juni 2013

Nämen, har man sett på attan, en hatt!

Detta var sonens reaktion när jag stolt visade upp min nya mössa:

Får nog ta mig en stund och förklara skillnaden mellan hatt och mössa...Hursomhelst, jag är både stolt och nöjd! Egentligen skulle den stickats med en massa olika färger så att det blev gröna blad och röda och blå blommor med gul mitt och dessutom olika bakgrundsfärg. (Peerie flooers av Kate Davies) Men det blev liksom lite onödigt krångligt kände jag som nybörjare på flerfärgat och valde med hjälp av MiA havrefärgat  Fabel till  bakgrund och så Zaberball till blommor och blad.

När det var dags att ta ihop uppe på huvudet gjorde jag inte som i beskrivningen vilket jag ångrar lite nu men gjort är gjort! Hade jag gjort som jag bordt skulle det liksom blivit ränder in mot mitten i stället för prickar.. Fast det blev bra så här också.

Jag blockar på en boll som jag köpte på COOP, himla smidigt, den är precis lagom stor!
Barnen och jag är i stugan, i går satt vi ute och grillade och lekte sommar, det var härligt. Framåt kvällen tände vi i eldkorgen och så kunde vi sitta ute en stund till.

Idag ska jag rota fram gräsklipparen och trimmern och så ska jag plantera om en del plantor som jag tagit med hitut. I kväll är det pubafton hos grannen, vi tar nog en sväng dit!

7 kommentarer:

Maritas Maskor sa...

Gud vilken snygg mössa! Den kan du verkligen vara nöjd med! Det är jättesnyggt med det flerfärgade garnet.
Vad är det för mönster? För en till mössa kan man väl alltid ha i beredskap för kallare tider, även om man verkligen får hoppas att det ska dröja länge!

Birgitta sa...

Men åh vad fin den blev!!! Nästan så du önskar det blev mössväder nu, väl? :-)

KataM sa...

Men så snygg! Den kan du vara nöjd med.

Den ser faktiskt ut som en luftballong där på blockningsbollen. Du kanske skulle sticka en jättevariant, göra den lufttät och bege dig till väders. Det skulle i så fall bli värdens vackraste luftballong.:-)

AnJa sa...

Håller med de andra! Jättesnygg mössa! Hoppas du får kul på grannens pub i kväll!

Renée sa...

Så fin och så välstickad!

Monica sa...

Snygg! Är det något mönster från Born to knit?
Jag har också bloggar som inte uppdateras, mycket mystiskt.

Pysselfarmor sa...

Snygg mössa!

Sticka en hatt till sonen då vet han skillnaden ;-))