måndag 4 mars 2013

Presentstickning med motflyt

Det har varit en riktig skitdag... men det ska väl vara sådana också, så man kommer ihåg att glädjas över alla de andra dagarna, kanske? Jag tycker nog de är fler, ändå, de goda dagarna. Om jag ska vara ärlig.

I alla fall så passar det bra att berätta om min krångliga presentstickning.
Jag vill sticka ett par strumpor eller sockor till en kollega som ska sluta till våren.
Först tog jag fram ett nystan som jag tyckte hade bra färger. Men det blev ingen go stickning och när sockorna var klara var de fina...men inte pensionärs-present-fina.

Sonen blev glad, han gillar dem.
Sedan tog jag fram ett annat garn men ganska snabbt kändes det som att strumporna borde vara till min dotter:

Sedan tänkte jag på lite tjockare garn och kanske lite tvåfärgsstickning? Turkiskt mönster?

Försök nr 1: Mörkgrått och mörkt lila....mönstret syntes inte.
Försök nr 2: Mörkgrått och flammigt i glada färger såg lovande ut först men det var för korta färgpartier och det så prickigt och spräckligt ut.
Försök nr 3 började lovande. Mörkgrått och lila i ljusare nyanser och längre stråk av varje färg...tills det visar sig att en av de ingående färgerna i det lilastrimmiga garnet är...MÖRKGRÅTT. Repade upp igen och bestämde i samma veva att göra en socka i taget. Och helt brutalt klippa bort de mörkgrå partierna. Så nu tror jag att det flyter på...

Förhoppningsvis...

Imorgon lär bli en bättre dag...

7 kommentarer:

Otaliga projekt sa...

Du har ju betydligt mer tålamod än jag, det är ett som är säkert. Hade detta varit min historia hade den slutat med att jag hade köpt blommor.

Anna sa...

Så snygga strumpor!
Önskar jag kunde sticka strumpor, men...nej...jag syr hellre :-)

Birgitta sa...

Du ger då inte upp i första taget! :-) Men nu blir det fint också. Tycker det låter trevligt med luffareld och stickning, får bli lite varmare bara. Hoppas du haft en bättre dag idag!

Karin sa...

Hejsan! Vad spännande att se hur de sockarna ser ut som ska bli presenten, ha det bra Karin

Mia stickar sa...

Hoppas din tjurighet ger lön för mödan! :)

nattugglan sa...

oj jisses vad bra tålamod du hade.. flere sockor efter varandra-- Jag hade gett opp.. tror jag iallafall.. hahah..men de blir fina!o säkert blir hon glad.Kramar

Birgitta sa...

Jajamen, det är dags att så - men inte precis någon brådska tror jag... en fördel med de hemmagjorda krukorna lär vara att man kan plantera dem med kruka och allt när de ska planteras ut, utan att alls störa rötterna. Får se vad jag tycker sen.