torsdag 28 februari 2013

Att utvecklas

Ja, det är banne mig inte kul alla gånger!
Nu har jag ju jobbat på det där med att lära mig spinna i snart två tre år. (Tänk så tiden går!!!) I någon mån kan jag spinna, i alla fall om man jämför med när jag började. Men jag inser också att jag bekvämlighetsspunnit, suttit vid spinnrocken och låtit den och ullen styra.
Skönt och meditativt.
Men nu så bestämde jag mig för att det är jag som är chefen vid min spinnrock!
Så jag fortsatte med cheviotullen (som jag köpte en gång mest för att Tage Danielsson har med ordet "cheviotkostym" i en rolig text...) och bestämde mig för att spinna
1) lite tjockare än jag brukar och
2) lite hårdare så att jag skulle få ett mer slitstarkt garn.
Sedan skulle jag kedjetvinna.
Och nu har jag gjort det!
Detta är inte precis en klassisk skrytbild, jag har inte valt bästa stället att fota, jag bara tog ett kort för även om garnet är ganska så ojämnt så är jag nöjd med att jag genomförde mitt beslut!
Och när jag blötte ned garnet luktade det gott får i hela badrummet, så man känner att allt det vita fluffet kommer från ett alldeles riktigt får!

7 kommentarer:

Otaliga projekt sa...

Bra gjort!
Jag är ju redan impad av folk som kan spinna överhuvud taget, att man sen kan bestämma hur det ska bli är ju ännu bättre.
Skämsstickor - du vet, när allaaaa andra har stickor som verkar utföra underverk på egen hand, så är jag fortfarande tillfreds med de gamla hederliga....

Skarvtjärns Greta sa...

Även om du inte tycker att du gjort så stora framsteg så tycker jag att du är värd en medelj. Kämpa på!

AnJa sa...

Ser ju jättefint ut! Du är himla duktig och en bra chef över spinnrocken.

Birgitta sa...

Vad duktig du är! Jag har bestämt mig för att prova något nytt varje månad, kanske skulle närma mig det där med att spinna, det verkar väldigt trevligt och så roligt att sticka något av egenspunnet garn!

Heidi sa...

Bra jobbat! Jag vet att jag blev inspirerad att börja i samma veva som du började blogga om att spinna, men jag gav upp efter att ha testat... Snart, snart så ska jag ta tag i detta igen för jag vill ju kunna!

Ann-Sofie sa...

Älskar din blogg. Har läst i två timmar nu....

KataM sa...

Jag tycker att garnet ser riktigt fint ut. Och visst är det härligt när det luktar ull!

Katarina