tisdag 1 januari 2013

Nja...

Ägnar årets första dag åt lite uppfriskande åtgärder som att snygga till och plocka undan. Vissa dagar har jag sådant flyt för sådant, allt blir bara...fint! :-)
 Jag är dock inte lika nöjd med stjärnorna, de ser mest ut som någon sorts sockerkex!

Jag läste ändå på om olika varianter av sockerstärkning och tycker att jag gjorde som det stod men det är  för sockrigt! Jag ska lägga dem i blöt och göra på något annat sätt. Det är ju inte bråttom för nu är ju ändå vintern snart slut och den sköna våren på väg!
 
Eller hur? :-D

7 kommentarer:

KataM sa...

Jag har stärkt en virkad skål genom att blanda hälften trälim + hälften vatten och sedan pensla på båda sidor i några omgångar tills det blev stabilt nog. Gladpack som underlag, för att det inte skulle fastna. Det blev jättebra, limmet syns inte alls.

Katarina

Magganmagi sa...

God fortsättning!!
Jag tycker stjärnorna blev jättefina!
DU har helt rätt! nu är det nästan vår ju! Solen kom tom fram idag:-)

Sanne sa...

Tycker stjärnorna är jättefina!

Mia stickar sa...

JAg är inte så hemma p¨sockerstärkning, har oftast använt spraystärk, bara att spraya och stryka!

Tant Kofta - Lotta Blom sa...

Så fint med vita snöstjärnor!

KataM sa...

Lite OT, men jag måste ju bara berätta att jag hörde en skiva med Evert Taube idag. Och när jag kom så långt som till visan om briggen Bluebird of Hull, såg jag plötsligt framför mig en man som slängde sig ned i snögloppen vid en hållplats och fiskade upp en stickad mudd ur sörjan.

Det tog mig ett par sekunder att begripa den konstiga associationen. Jag är lite rädd att den sången för alltid har förlorat en del av sin tragik för mig. ;-)

fale artut sa...

Ljuset är på väg, och ett säkert vårtecken är att tackorna börjar bli ganska så runda om magarna. God fortsättning!