lördag 15 december 2012

Jag är så glad att

jag inte ska köra bil till mamma idag! En senare fråga är kanske om det blir så lattjo att åka tåg men med te och yllebyxor så ska det väl gå bra? :-)
Jag ska packa strax, stora Singoalla ska få följa med så kanske den blir klar till jul?
Annars har jag stickat klart ett par stora raggsockor.

Garnet köpte jag i Bergen i somras och det heter Fjell. Rejält sockgarn, vill jag påstå, men eftersom fötterna som ska bära sockorna också är rejäla räckte det lite dåligt så de grå ränderna är från mitt eget, betydligt vekare raggsocksgarn.
Som fullständig kontrast har jag stickat ett par handledsvärmare till min kollega.

Hon har så kalla händer och jag har stickat i restgarn, Aurea från Teetee, 50% babyalpacka och 50% silke, kan OMÖJLIGEN klia, mjukt som en puss! Jag har inte fäst trådarna än, det ska också ske på tåget!

Så har jag fattat ett beslut: Nu SKA jag lära mig sticka med två färger. Det lär ska finnas bästa tricket med garnet på vänstra pekfingret, det ska gå!!!

8 kommentarer:

Magganmagi sa...

Lycka till på färden!

KataM sa...

Då är det väl bara att hålla tummarna för att tåget inte blir stående. ;-)

De där handledsvärmarna verkar sååå mysiga! Alpacka och silke, kan det bli bättre?

Katarina

Birgitta sa...

Ska hålla tummarna för tågfärden! Fina sockor och ljuvliga handledsvärmare... Jag är ingen mästare på tvåfärgsstickning men jag brukar använda höger pekfinger och liksom hålla till en lösa tråden så att den följer stickningen och inte blir för kort. Har provat någon variant med en färg på pekfingret och en på långfingret på vänster hand, men det fick jag aldrig att bli bra.

Monica sa...

Kan jag lära mig tvåfärgsstickning så kan du! Jul-lovet blir perfekt att träna på!

Maritas Maskor sa...

Vilket BRA beslut, att inte ta bilen!
Hoppas att SJ lyckas den här gången, så att du kommer fram som det är tänkt också. Annars har du ju rätt mycket sysselsättning under tiden :)

nattugglan sa...

Kan va bättre att ta tåget..om det är dåligt bilföre..vägarna är hala..o så kan ju snön vräka ner.Bättre då att sitta o sticka.. hur långt ska du köra med tåg då??flere timmar?Och att sticka med flere färger klarar du säkert..jag fäster det runt vänstra pekfingret--o så "kniper" jag till med lillfingret.Fina sockor. ha e bra advent..

AnJa sa...

Här är en till som vill ge mig i kast med tvåfärgat. Vi får väl peppa varandra :-) Hoppas tåget höll sig på rälsen och att du slapp förseningar!

susiloci sa...

Bonitos calcetines y calentadores.