söndag 16 december 2012

Hoppsan! När hände detta, då?

Vill bara säga att bortsett från ett tillfälle när jag missade hela kalaset (faktiskt hela kalaset!) på grund av ett 10 minuters tågstopp i Herrljunga har jag enbart goda erfarenheter av tågåkning och så även denna gång. Sammanlagt 2 tågresor och 4 bussresor under helgen, ingen mer än 2 minuter försenad!

Jag har inte gjort mycket på Singoalla för jag blev genast ivrig att ta itu med tvåfärgsstickningen och valde tydligen rätt garn; det gick oväntat bra!
Fick liksom ett litet tips av en arbetskamrat och så länge jag höll mig till det så flöt det på bra! (Nä, inget märkvärdigt, samma som min syster kommenterade förra inlägget, båda trådarna över pekfingern...fattar inte hur jag gjort förut?!)
Fair Isle next! Om något halvår, eller två...fast först ska jag sticka mina Uppsalavantar!
Muddarna till kollegan höll på att råka ut för ett öde värre än döden! Jag tog med dem men när jag kom till spårvagnshållplatsen skulle det dröja 9 minuter innan vagnen kom och det var för lång tid för mig att stå overksam...så jag tog fram muddarna. Fäste trådarna på den ena och tappade den andra i snön! Jag upptäckte det direkt jag satt mig på spårvagnen så när jag sökt igenom väskan och alla fickor grundligt skickade jag SMS till maken som gick ut i "snöglopp och stänk" och räddade mudden från att trampas av en damstövel! En riktigt hjälteinsats, nästan som Stranne den äldre!

Tillägg: Snöglopp och stänk kommer från Taubes Bluebird of Hull och Stranne den äldre är en "viking, en örn" som går ut i ovädret för att rädda besättningen på Bluebird. Lyssna eller läs, rys och gråt!

6 kommentarer:

Magganmagi sa...

Haha! roligt skrviet!!
Fin vante! Har du mönster till den?
.. Stranne den äldre:-)

Huset på kullen sa...

Mysig vante o tur att mannen fann mudden. Önskar en härlig vecka kram Beijan

KataM sa...

Vilken hjälte till man du har! Han borde få medalj, faktiskt. :-)

Katarina

aliel sa...

Stranne den äldre?

Mia stickar sa...

JAg lärde ett knep hur man håller trådarna av Astrid när man stickar tvåfärgsstickning, knepigt ibörjan men otroligt bra när man lärt sig!
VIlken man du har, han har förstått vad som är viktigt och gör allt för sin fru!

AnJa sa...

Hoho, vilket rysligt öde den mudden var nära att drabbas av! Och vad fint det tvåfärgsstickade ser ut!!!