torsdag 22 november 2012

Blå höst, tycks det!

Nu har jag min kamera igen så nu ska jag visa vad jag gjort sedan sist!
När jag hade krokat lite mer än en och en halv vante var jag tvungen att se sanningen i vitögat; det ljusblå Eskimo kommer inte att räcka!


Ändå är de färdiga?! Jag är med i en grupp på Facebook där man kan sända ut ett nödrop efter mycket små mängder garn för att avsluta påbörjat projekt. Så en vänlig människa skickade mig en dutt garn, hoppas att jag snart kan hjälpa någon annan! Eller kanske till och med den som hjälpte mig! En meter garn heter gruppen. Det mörkblå räckte ganska precis, av det ljusblå blev det till och med en liten rest:

Så har jag stickat det mesta på dotterns nya strumpor.
 
Garnet är Boots från Schoppel Wolle, ull, bomull och nylon. Bra garn men inte något speciellt med sockorna, bara rakt på sak.

Kom på att jag inte har någon riktig sjal av mitt eget påhitt, Singoalla, bara en liten testsjal som knappt går runt halsen. Och så vill jag ha en STOOOR sjal som går nedom baken!

Så den här gången ska jag inte sluta sticka bara för att garnet tar slut...eller ja, det kanske jag måste då men jag har mycket. Det är Drops Delight och härstammar från ett gammalt halsduksprojekt som definitvt kom av sig. Halsduken hade blivit vacker men den blivande ägaren tyckte att det verkade som den skulle komma att klia...

Vilsam stickning, om jag får tycka något. Ett mönstervarv, ett avigt och två räta som nästan går av sig självt. Perfekt för TV-soffan eller bilåkning.

Vi åkte igenom Alingsås idag och tänk att vi råkade parkera precis vid denna affär.

Härlig affär men jag köpte ingenting!

5 kommentarer:

AnJa sa...

Men är det sant! Köpte du ingenting??? ;-) Fina vantar. Vad gjorde man innan internet fanns? Tänk att det finns grupper för precis allt. Jag fick nyss hjälp med en keramikas som jag inte kunde hitta tillverkaren på. En antikgrupp. Tjoffs. En timme. Alla svar. Fantastiskt! Idag kan du läsa om geocaching på min blogg :-)

KataM sa...

Oj, vad du har hunnit med! Och fint är det alltihop.Färgerna på sjalen är underbara, som en sommarmorgon vid havet.

Katarina

Birgitta sa...

Vackra blå färger! Fantastiskt bra att du kunde få hjälp med garnet till dina fina vantar.
Hehe, ja, jag blir kall om näsan - men du kanske inte sitter så länge still vid datorn? för värst var det när jag jobbade hela dagen vid datorn. På jobbet var det dessutom kraftig luftkonditionering på grund av alla datorer så där blåste det friska vindar. Eller ja, kalla vindar.

Julia Labba sa...

Åh, jag vill också lära mig kroka! Jättefint! Och varmt? Jag drog upp en halv vante (blir lite tjurskallig och sur, så då måste jag "motbevisa" vanten, haha :) /Julia, http://stickaovirka.blogg.se

Magganmagi sa...

Duktigt av dig att inte köpa nåt:-)
Jag lyckades med samma konststycke häromdagen när jag slankin påBroderi & Garn i Göteborg. Var jättestolt hela dagen över att jag inte köpte ett enda litet nystan.
Grattis!