tisdag 16 oktober 2012

Nålbunden hatt

Vad var det nu för sista härva jag köpte på Kinnagarn? Jo, en härva Järbo lovikka i rött. Jag påbörjade ju en hatt i nålbindning i somras men garnet tog slut och lämnade mig med en larvig kapsyl... Nu däremot är det en tjusig hatt:
Jag ska valka den en liten smula så att den blir lite tätare så blir det en perfekt Göteborgshatt! Så försvinner kanske en del av skarvarna lite också. Det har verkligen varit roligt, jag måste genast hitta på ett nytt nålbindningsprojekt!

Att kroka runt är roligt. Man behöver en kroknål med krokar i båda ändarna eller två med kabel emellan. Man börjar med att virka luftmaskor till en ring och sedan plockar man upp maskor med främre kroken:

och drar igen om garn från ett annat nystan med den bakre:
 
Också väldigt roligt och enkelt!

8 kommentarer:

Margita sa...

Jättetjusig htt vad duktig du är

Otaliga projekt sa...

Jag vill också kunna kroka vantar. Jag har en sån kroknål i alla fall...
Linda och jag var på kurs i krokning men jag har inte riktigt hittat nåt användningsområde för det ännu. När vi frågade om att kroka runt fick vi svaret "att det är svårt". Typ: det kan INTE ni alla fall. Fint svar av en kursledare tycker jag, verkligen säljande.
Hoppas att det har lugnat ner sig med flytt, jag är övertygad om att ni har tagit rätt beslut baserat på nybyggnationer och försvinnande av ängar....

Lotta sa...

detta måste provas !

AnJa sa...

Vilken ursnygg hatt! Det där med rundkrokning har jag glömt att jag tyckte var roligt. Jag har ett häfte med vantar någonstans. Kanske skulle.... ;-)

KataM sa...

Snygg hatt! Nålbindning är en teknik jag har kvar att lära mig.

Katarina

susiloci sa...

Un sombrero precioso y muy moderno!!!!!!!!

Mia stickar sa...

Vilken fin hatt! De ser så stiliga ut de som har hatt! Själv är jag varken stilig utan hatt och än mindre med!
Duktig är du också, kan varken kroka eller nålbinda!

Tvärslå sa...

Ja men visst är det roligt att nålbinda :)
Krokning har jag aldrig kommit till skott med än, tiden räcker inte till liksom.