torsdag 30 augusti 2012

Nu byter nog jag doktor!

(Ej stickrelaterat inlägg!)

Någon gång i våras fick jag ont i min bakdel. Jag kan gå, stå och ligga men sitta är faktiskt lite besvärligt. Det går väl över, tänkte jag och väntade. (Jag fick också ont i min vänstra tumme, jag tror inte att de två sakerna hänger ihop.)
Men det gick inte över så jag ringde och beställde tid men fick vänta nästan två månader, det var ju semestertider.

När jag sedan, förra tisdagen kom in till doktor RR så fick jag framfört mitt problem och så skickade han mig snabbt på röntgen och provtagning för att kunna utesluta artros...
Jag hann nästan inte sätta mig ned vilket ju var lika bra, med tanke på mitt ena problem.

Idag fick jag svaret.

Bästa Cecilia!
Jag vill härmed meddela att röntgen av ländrygg och svanskota samt röntgen av vänster tumme visar helt normala fynd. 

Med vänlig hälsning,
RR
Specialist allmänmedicin

Det där var ju riktigt roligt, det måste innebära att jag har svanskota, antar jag. Inte för att jag tvivlat, särskilt inte sista halvåret, men ändå! Det är ju kul att veta säkert.

Så vad ska jag göra nu, vänja mig vid att stå upp, klaga hos klinikchefen eller lista om mig?
Hm, ska nog sova på saken...

15 kommentarer:

Birgitta sa...

Nämen HJÄLP - skulle det vara avslutat med det då, menar han? Under all kritik, om man inte hittar felet på första försöket får man ju prova något annat!!!

Synd att jag inte har kvar min knä-stol för det kanske hade gått bättre att sitta på.

Zandra sa...

Hahaha, jag ber om ursäkt, men det blir för dråpligt! Det är NÄSTAN lika bra som en väninna till mig som gick till läkaren för att kunna få pencillin mot en halsinfektion hon dragits med en dryg månad - honblev hemskickad med en stegräknare...

KataM sa...

Ibland är sjukvården fantastisk!

Själv har jag haft återkommande problem med riktigt låga järnvärden och varit tvungen att knapra receptbelagd järnmedicin. Min läkare har allvarligt uppmanat mig att kolla upp järnvärdena med några års mellanrum. Särskilt om jag blir extremt trött. Och det har jag varit sista tiden.

Så jag ringde vårdcentralen. Var jag välkommen för provtagning? Icke! "Alla människor är trötta efter den här regniga sommaren." sa sköterskan och hänvisade mig till hälsokostaffären för att köpa kosttillskott.

Suck!

Maritas Maskor sa...

Jaa , vad ska man säga...
Egentligen borde man väl bli glad att allt ser bra ut.
Men samtidigt vill man ju bara bli av med det som är galet...
Hoppas att du kan hitta en bra läkare som snabbt kan räkna ut vad det är för fel och att du kan bli av med smärtan!
Kramar Marita

nattugglan sa...

Ja lite konstigt är det ju..har du ramlat o stött "aschlet"..?Eller så går du till en annan läkare. kram

Humlan sa...

Kan ju inte påstå att jag är förvånad... tyvärr! Så här är det i sjukvården, hittar dom inget vid första standardprovtagningen så är det bara inbillning, gnäll eller lögn.

Saras pyssel sa...

Strunta i läkaren & gå till sjukgymnasten istället. Sitter det i leder, ledband eller muskler har de oftast bättre koll än läkarna! (säger den partiska sjukgymnasten...)

Veronica sa...

Efter alla år av läkarbesök och skräp som jag varit med om kan jag bara beklaga men läkarna vet oftast ingenting. =P En Feldenkraist-pedagog kanske kan hjälpa. Det finns en del sjukgymnaster som har den utbildningen och då blir det landstingspriser. =)

AnJa sa...

Men usch. Ja det blir ju knappast bra av att röntgen visar att inget är fel! Håller med, prova sjukgymnastik eller naprapat. Jag har en whiplash som jag äntligen fick magnetröntgad för något år sedan. Har mycket problem med huvudvärk och nackvärk. Enligt min läkare ser det inte värre ut än vad hennes nacke ser ut.... Oj, vad det hjälpte mot värken ;-)

Therese sa...

Nämen oj. För det första vill jag gratulera dig till att du fick ett skriftligt provsvar utan att du behövde ringa och jaga och nästan bombhota stället för svar. För det andra håller jag med någon av ovanstående talare. Ta kontakt med en sjukgymnast. Nu när du vet att inget är brutet är det lika bra att gå till någon som kan annat än mediciner. Jag förlyfte mig en gång och var massor av gånger till läkaren och fick en massa antiinflammatoriskt (som slog ut magen) och smärtstillande. Ryggen blev inte bättre. Tillslut sa sköterskan som jag pratade med att "läkare kan inte ryggar, du kanske ska vända dig till någon som kan". Det gjorde jag och ryggen blev bra!

Rosenvante sa...

Ser att du redan fått rådet av sjukgymnast. Men vilket pucko till läkare du fått, varför inte ringa i alla fall så du hade en chans att få fråga och få nått råd.
Ja jisses vart är vi på väg igentligen?

Julia sa...

Haha, ja, vad ska man säga.. sjukvården i ett nötskal. Hoppas verkligen du får träffa en annan läkare, ge dig inte förrän du fått hjälp! Själv blev jag ordinerad isglass när jag hade problem med uvi under graviditet, fungerade sådär faktiskt. Krya på dig!

Mia stickar sa...

Hamnade på en vårdcenral som min vårdcentral sammarbetar med och fick där en jättebra läkare som lyssnar och har hjälpt mig, inte misstrott! Jag har nu listat om mig så jag går hos han så prova att lista om dig, har du tur får du en läkare och inte ett pucko!

Annika sa...

"Man måste vara frisk för att klara att vara sjuk...".
Men det är ju bra att det man kan se på röntgen, inte visade något som var fel.
Jag håller med flera ovanstående, sök en vanlig sjukgymnast.
Ta hand om dig och ha´ det gott!

Bluewhiskey sa...

Ja men du, det där känner jag ju igen. Jag har haft ont i länden sedan jag som 20-åring (dvs i 18 år nu) trillade lite illa på en isfläck. Fick också röntga utan resultat. Och då ska man liksom bara må bra och inte ha ont mera då menar dom eller?? Nåväl, nu har jag ju min fibro också så smärta som smärta i mitt fall ;)

Lånar upp gör jag på huset btw, en extra byggnad till mitt lilla hus skadar inte och skulle det inte fungera med studio kan jag alltid skicka ut ungarna där på sommarhem ;)