torsdag 9 augusti 2012

Inspiration

I allsköns ro klickade jag mig in till Rosenvante, näst intill en daglig vana, faktiskt! Där skrev Rosenvante om Marie som visade sig vara Knittermarie som tillverkat en korskrokad sjal som hon hittat på Ullcentrums blogg så då var jag förstås tvungen att prova, jag med.
SÅ osjälvständig, måste alltid göra som de andra gör!
Sådana som jag hamnar lätt i dåligt sällskap, lyckligtvis har jag klarat mig bra hittills och bara hamnat i gott sällskap, tycker jag! :-D
Krokat har jag gjort förut men inte korskrokat.

Det rätta finns längst ned i bilden och bör göras med grövre krok än jag har här i stugan så de fina hålen blir tydliga.
Sedan kom jag på att man kan förskjuta korsen lite så blir det en fin rutig yta utan hålen. Så nu behöver jag mer disktrasegarn och grytlappsgarn...nu är sockprojektet, ullen, klövsjösockarna och allt det andra glömt... Väldigt lätt att distrahera! :-)

3 kommentarer:

Rosenvante sa...

:) Du är inte ensam, beskrivningarn läggs på hög, högarna blir större o större med vill göra grejer. Nu är jag på Maritas sadelskydd, en beskrivning jag haft med mig länge. Men så länge sedan det var jag höll en virknål.
Ditt virkade ser urtjusigt ut.
Sen är det en daglig vana att titta in till dig också. :)

MarieE sa...

Hej! Kul jag hittat tillbaka till din blogg,periodvis har jag besökt den ofta. Det är så kul med inspiration. Så snyggt det blev med en förskjutning i mönstret! Ha en fin dag och tack för vänliga ord/ Marie

Bluewhiskey sa...

Hm... Ja men det här blev jag ju lite sugen på. Jag antingen virkar eller krokar ju mina disktrasor så, damn vad jag måste skaffa mig garn. Ett roligt måste ;)