torsdag 9 augusti 2012

Äntligen, äntligen idag!

Solen skiner!
Fast det är en lite ledsam dag också för min enda spole trillade i golvet och föll så illa att den gick sönder. :-(

Jag snabbade mig på att limma och när det torkat ska jag försiktigt slipa på limskarven.
Jag känner också tvivel inför mitt stora sockprojekt. Här är de första fem nystanen, ett gråvitt saknas eftersom den hemska katastrofen inträffade.
 
Min plan var att kabeltvinna, vilket innebär att fyra enstaka trådar tillslut ska bilda garnet, men när jag nu tvinnar ihop dem, två och två, börjar jag misstänka att det slutliga garnet blir väldigt tjockt...

Men jag tror att jag fullföljer ändå, det finns inget annat sätt att lära sig än att öva och nu har jag övat en massa på att spinna miltals entrådigt. Dessutom så får jag erfarenhet av garnplanering. Och blir garnet inte bra till raggsockor så kommer det bli utmärkt till tofflor. Så det så!

Om det inte blir det man vill så får man villa det det blir, som svarvläraren sa till pappa. Utmärkt devis!

(Jag behöver ju inte vara SÅ envis att jag kabeltvinnar alltihop direkt, blir det som ankartross kan jag ju använda resten av garnet som tvåtrådigt.)

För att lugna och trösta mig (med tanke på spolen)  påbörjade jag omedelbart efter limningen mina Bambinasockor. De ska stickas i tretrådigt garn som jag spunnit av ull från Klövsjötackan Bambina.

De kommer bli ganska så grova och slitstarka, garnet känns väldigt starkt, fibrerna var långa och det går knappt att dra av med händerna!
 Nu kan jag inte sitta vid datorn mer, det är SOL idag!

Äntligen, äntligen idag
Solen gick upp över sta'n
Allt som jag saknat kom igen
Äntligen som den bästa vän
Äntligen.... (Marie Fredriksson)

 (Konstigt ord; ÄNTLIGEN... säg det fem gånger, superskumt...)

1 kommentar:

Rosenvante sa...

Oj då, hoppas det gick bra med lagningen.
Det var goda ord den där läraren hade, kanske nått man ska tänka på lite oftare bara.

Här regnar det idag, skulle besöka spinneriet men det var stängt så jag fick åka ända till Hemse för att besöka deras sommarbutik och få tag på ulltvätt. Så nu kan jag tvätta ull också och få till lite till att jobba med. :)