söndag 22 juli 2012

Oslo

I mitt fotoalbum finns bilder från Vigelandsparken. Familjen är där och jag har tröja med snörning ( så det är nog sjuttiotal!) och mammas mockajacka på.
Från det besöket minns jag ingenting, inte ens det som bilderna visar...

Det yttepyttelilla jag sett av Oslo hittills är en stad jag vill se mer av, här är storstadskänsla på det där trivsamma sättet!
Ligger i hotellsängen och har det bra, har skapat hemkänsla med min vanliga röra av glasögon:
 
Lite fesjummet te ur gårdagens resetermos i väntan på att medresenären tycker att det är frukostdags!
Igår kom vi försent till Naturhistoriska museet men gick runt lite i botaniska trädgården runtom. Fantastiska blommor med massor av levande insekter som naturfotografen genast slog till och fotograferade:

(Det kom i alla fall med EN insekt, men jag lopvar, där var massor färgmatchade bumlingar!)
Liksom "ovanför" (!) botaniska trädgården fanns en sådan där härlig "häng"-park med milsvid utsikt, nog är det Holmenkollen som skymtar vid horisonten?

Och en stickande dam:

Själv har jag också stickat och bundit en del:

Hatten kan nog bli bra men jag vet inte om jag gillar dubbelstickade lin/viscose halsduken....särskilt på bilden är färgerna tveksamma... Lite bättre i verkligheten, faktiskt.
Men ändå...
Idag blir det Fram-museet och Vikingamuseet och lite till. Vi åker vidare mot Flåm i övermorgon så vi har hela dagen på oss!


3 kommentarer:

Pixi sa...

Härligt!!=)

Birgitta sa...

Jag kommer också bara ihåg bilderna från Vigelandsparken, men inte själva tillfället. Låter i alla fall som ni fått en härlig start på resan! Bra att du bloggar, jag lovade mamma att hålla henne lite underrättad... Ha det underbart nu.

The Rosegarden in Malevik sa...

Låter som ni har det bra :)
å missa nu inte...

B
L
O
G
G
P
A
R
T
Y
T

fortsätter.....
mängder med fina bloggar med
VÄLKOMMEN
Håkan