fredag 11 maj 2012

Nyheter

Jo, jag  skulle ju berätta nyheter...
Två stycken är det och den mest stickrelaterade är att jag nog till slut har knåpat ihop ett sjalmönster dom inte är en total kopia av något annat... Inte riktigt klar än men här kommer en liten glimt av prototypen i akryl... några detaljer kvar att lösa...
Jag har repat upp och stickat om 8 gånger och då menar jag åtta!
Den andra nyheten är lite mer genomgripande i mitt liv och måste alltså lindas in. :-)

Den 27 juli 1998 åkte min dotter, min make och jag omkring och letade sommarstuga.
Hur kan jag minnas datum?
Jo, jag satt i baksätet på hyrbilen som en belåten, vit val och dagen därpå föddes sonen.

Någon stuga blev det inte men på min födelsedag våren 1999 åkte maken på visning medan jag var på BVC med barnen. Hem kom han med foton på en liten, svankig stuga på en tomt med en bäck i tomtgräns...

Den stugan köpte vi och den var först vårt sommarparadis och på senare år har vi också kunnat vara där på vintern.
Efter ett tag kom kommunalt vatten och avlopp, gatubelysning och...nya, stor åretrunthus. Området har förändrats enormt mycket och stugan har med tiden förlorat lite av sommar-paradis-känslan och nu har vi bestämt oss.
Vi säljer!
Så nu letar vi efter ett nytt sommarparadis och förbereder oss på att lämna vår lilla stuga!
Känns lite melankoliskt men som helt och totalt rätt beslut!

Trevlig helg!


15 kommentarer:

AnJa sa...

Vilken fin sjal! Men oj, kan inte vara lätt att lämna stugan som du har skrivit så mycket om. Samtidigt förstår jag om omgivningen inte längre är densamma. Hoppas ni snart hittar ett nytt fint paradis att bo in er i!

Wivi sa...

Inte roligt när ens sommarparadis plötsligt hamnar mitt i "storstadsbebyggelse". Hoppas ni snart hittar ett nytt paradis.

Birgitta sa...

Oh, det var ett stort beslut! Jag förstår känslan av melankoli men samtidigt att det är rätt - efter ett tag brukar det bli mer och mer rätt och mindre melankoliskt, tycker jag. Och det är roligt att leta nytt!

Superfin sjal ser det ut att bli, vad duktig du är! Det har jag inte vågat mig på, men kanske när jag stickat några sjalar till efter mönster.

Zandra sa...

Vilken häftig känsla att komponera sin egen sjal! Har den fått något namn ännu?
Tristare dock med stugan, men det är klart... Är det inte längre den idyll man köpte pga omkringliggande faktorer så är det ett klokt beslut... Även om det är trist.

The Willow Fairy sa...

Nyhet nr 1 - totalt impad...
Nyhet nr 2 - Oj - Det kan inte ha varit ett lätt beslut, men jag hoppas ni hittar något nytt som ni trivs i, för det är ju ändå ett väl använt fritidsnöje ni har...

Julia sa...

Tack för awarden, vilken rolig överraskning! :) Spännande att få se din sjal sedan, det ser riktigt fint ut! Ha en trevlig lördag!

Susilull sa...

Så fin sjalen - och mönstret - ser ut att bli. Jag är imponerad!

Och ert beslut med lilla stugan förstår jag, men det är alltid mycket funderande innan man bestämt sig. Hoppas ni hittar något nytt ställen med den rätta sommar-paradis-känslan!

Hoffmans Design sa...

Ha då är han född på samma dag som jag väldigt bra datum. Fast jag e ett annat år. Kram Hoffmansdesign

Otaliga projekt sa...

Vad spännande med sjalmönstret!

Ang stugan. Bra beslut. Känner man så ja, då är det dags för något annat. Det är trots allt "bara" ett hus.

Renée sa...

Förstår precis varför ni säljer. Skulle själv vilja ha en sommarstuga där det inte finns en själ i närheten. En stuga som ligger brevid en liten sjö och som har typ lite vildvuxet utséende. Men men, det är ju bara en dröm...

Mia stickar sa...

Mycket inponerad, eget sjalmönster! ska bli spännande att se! Hoppas ni hittar ett nytt paradis där du kommer att trivas!

susiloci sa...

Un hermoso chal. Espero que pronto encontréis una casa adecuada a vuestros gustos.

nattugglan sa...

fin sjal.. men skitt att repa opp 8 ggr,,inge kul!! Hoppas att ni hittar ett nytt paradis..

Henrietta sa...

Så fin!
Nu har jag svarat på frågorna! Tack för dom!
//Henrietta

Lilli sa...

Nämen vad kul att du gjort ett eget sjalmönster!! (Det är en ambition jag också har. Därmed ej sagt att det blir av.) Jättebra gjort! Ni hittar säkert något mysigt sommarställe; bara man ger sig tid att leta. Det dyker nog upp något :) Ha en bra ledighet!