lördag 26 maj 2012

Blockad prototyp!

Nu är jag nästan klar med Wilhelmina, min egen sjal! Prototypen ser ut så här, stickad i Mercan Batik i nionde version. Minst...
Denna bilden är tagen i dagsljus med kameran inställd på glödlampa men jag tycker att mönstret syns så bra. Egentligen ser det mer ut såhär:
Prototypen innehåller olika varianter på "knoppen"; den ska vara rund och generös men inte bubblig:
Jag har också provat olika varianter att få ihop blomman nedtill och bestämt mig för en metod som blir nätt och fin. Jag har också fått till avslutningen så det inte ska sluta mitt i  i en blomma, men jag är inte helt säker på avslutningen....Antingen bara avmaskning:

Eller med picotkant:
Tror nog att picoterna är finast men de kunde sitta lite mindre tätt... och att avslutningsmönstret kunde vara ett par varv längre, men garnet höll på att ta slut!

Jag är på gång med en sjal där jag inte provar och grejar utan stickar precis som jag bestämt. Den blir i Regia, Hand Dyed Effect, ett trevligt garn från mitt lager. Det påminner lite om Let's knit från Svarta Fåret.
Ullsjalen blir vackrare än den ovan, i akryl, men det har varit ett perfekt provstickningsgarn!
  
Min syster har lovat att provsticka mönstret när jag väl formulerat det och hon kommit på plats i sitt nya hem, kanske någon mer frivillig provstickare vill testa mönstret? Så småningom? Kanske i bomull eller lin? Eller i tunnaste spetsgarn eller lovika, jag tror det mesta kan gå...

Jag läser bloggar lite emellanåt men tiden är verkligen en bristvara just nu...

 
(Stugan vår är inte såld ännu och vi har inte hittat någon ny kandidat...fast kanske ändå...men det gäller ju att inte bli alltför kär i en stuga man inte kan köpa om inte någon annan köper den man redan har...välfärdens problem gnager i hjärtat!)

20 kommentarer:

frupersson sa...

Oj vilket vackert mönster, vad duktig du är!
Du kanske säljer mönstret så småningom??
/Maria

Anta sa...

Jösses vilket vackert sjalmönster jag blev blixtkär vill gärna köpa mönstret av dej så småningom när du har det till försäljning Ps kan nog tänka mej att provsticka oxå. Lycka till med försäljning och stugletandet hoppas att det fixar sej. Ha en härlig helg.

Maria sa...

Jättefin sjal snygg och ser skön ut! Tack för fin kommentar, grytunderläggen blir bra gå bort presenter till sommarens grillfester !

Yvonne sa...

Ett sånt fint mönster. Det får jag hålla utkik efter.

susiloci sa...

Wonderful shawl that is very nice, I love the design and color!!!

AnJa sa...

Vilket fint mönster! Vad duktig du är! Nån gång i livet ska jag lära mig att sticka en spetsjal.... Kanske... jag tycker det ser så himla komplicerat ut. Ha det skönt!

Monica sa...

Jättefin!!! Säg till om du behöver test-stickare...

Birgitta sa...

Den är underbart vacker, syster! Ska bli jättekul att sticka den... ah, har verkligen abstinens efter stickning just nu, men när jag väl sjunker ner i soffan är jag oftast så trött att jag inte orkar lyfta armarna och fingrarna står som ett knippe morötter ut från händerna. Det är säkert en trevlig grabb som haft huset före mig, men någon stjärna på att städa är han visst inte. Du ska se det löser sig med stugan, rätt som det är bara! Svårt att ha is i magen bara...

fale artut sa...

Ojoj, förstår att du är upptagen! Den blir säkert förtjusande i vilket garn som helst!

fale artut sa...

Den skulle säkert bli super i handspunnet men jag har inte tid med någon provstickning, tyvärr. Hur mycket garn har du använt?

Zandra sa...

Men! Så tjusig den är! Jag är het aspirant på att sticka den vill jag lova! Och de där blommorna... De luktar verkligen illa, jag har aldrig ägt en men nu har jag införskaffat en för jag är rädd att det är den enda växt som kommer överleva den engelska sommaren på egen hand medan jag loppar mig i Sverige!

emmys stickning sa...

Jätte fin sjal och jag provstickar gärna om jag får, kanske i tunt cottolin som fick flytta hem till mig...

Annika sa...

Jättefin sjal! Jag håller med dig, picotkanten blir jättefin på sjalen och vill du ha ytterligare en teststickare, så ställer jag gärna upp!

The Willow Fairy sa...

Oj vad vacker den blev... Jag håller mig till mönster som andra gjort...

Håller med dig att tiden inte riktigt räcker till (gör den någonsin det?) ibland blir det bloggläsande, men oftast inte - ny spinnrock och ny stickning är det som upptar min tid mestadels just nu...

Pysselfarmor sa...

Supersnygg och härlig färg!

Birgitta sa...

Japp, pioner, plommon och rabarber! :-)

Miriam sa...

Mycket vacker, jag älskar att sticka sjalar och teststickar gärna, picotkanten var fin

Birgitta sa...

Vilar mig lite i flyttgrejsandet och gissa vad, surfar i garnaffärer... Hur mycket garn har du använt till din sjal, i runda slängar?

Elena sa...

Vilken vacker sjal! Ett bra sätt att välkomna sommaren =)

Madeleine sa...

Helt ljuvlig sjal! :D Önskar att jag också kunda skapa fina spetsmönster!