tisdag 10 april 2012

Honeysuckle

Jag tycker så mycket om namnet, Honeysuckle. Kaprifol är ju bohusläns blomma och jag tycker liksom att blomman i den meningen är min! Namnet är vackert både på engelska och svenska och den riktiga vildkaprifolen doftar ljuvare än ljuvt.
Sjalen jag stickar kommer inte bli riktigt lika fin som den MiA gjort, hennes tonar från kaprifol-guld-gult till rosa till grönt men jag tycker om min helrosa variant.Jag kommer att göra en grön kant, men den blir egentligen lite för mörk för att föra tanken till kaprifol!
Mönstret är så bekvämt, när man "fattat" stickar det sig nästan själv, det gäller både den enledande delen med stjärnmönster och nästa del. Jag tänker göra den så stor som det rosa nystanet räcker till och sedan ändå lite större med den gröna kanten!

Garnet är en glad överraskning. Det är Svarta fårets Let´s knit (75% ull, 25% något annat) och när jag fick det i samband med att jag gick med i en pysselklubb trodde jag att jag skulle tycka att garnet var dålig. Motvilligt har jag låtit mig övertygas om motsatsen.
Det är ett garn med integritet, om man nu kan säga så. Inte något lyxgarn men ärligt, rejält och ändå mjukt. Jag började med en liten provlapp och sedan försökte jag med olika mönster och stickstorlekar hitta tillbaka till övertygelsen om att det var ett uselt garn (så elakt, varför så fördomsfull? Kanske namnet är liten anings trist?) men som sagt, det kom, det stickades och det segrade!
Min dotter och jag använder garn på olika sätt :-D

3 kommentarer:

Birgitta sa...

Vad duktig hon är med nystanen! Kanske skulle gå att få till en fläta om hon fäste trådändarna i skärpet? Sjalen ser jättefin ut!

Stiko Maria sa...

Underbart läcker färg på garnet! Och så kul att garn kan överraska.. Jag är också lite garnsnobbig så där, så jag hade nog tänkt detsamma.
Honeysuckle är verkligen en dröm-sjal, jag har mönstret men väntar fortfarande på att jag ska hitta rätt garn.

AnJa sa...

Finfin sjal! Det var som sjutton, det finns tydligen många sätt man kan använda nystan på :-)