söndag 1 april 2012

Garnvarning?

Kärleken till min nya sjal har svalnat något, hittills har den visat en trist tendens att ladda upp sig. Den knastrar som en akryltröja från sjuttiotalet. Har aldrig varit med om den effekten med ett garn som säger sig vara 100% merino.På bilden ser man sjalen klistra sig elektriskt mot väggen, som om den var särskilt ledande ens!
Det är Lace no 1 Filigran från Zitron. Kanske det finns något knep? Någon som vet? Eller kommer det att lugna ned sig efter att jag mottagit ett lämpligt antal stötar? Hrumpf!!!

Helgen har varit kall men vi hittade lite blommor här och där och jag blir alltid barnsligt upphetsad av blåsippor, som var så ovanligt i min barndom att de bara sågs odlade i trädgårdar! Om ens där! Dessa raringar växte helt vilt och oskyddat:
Jag har spunnit lite i stugan. I somras fick jag ett fint topsband av Willow Fairy och det har legat överst i min spinnkorg, så där lite kaxigt,nonchalant, skrytigt.Men igår satte jag minsann igång, det kändes så bra!Så medan jag satt där och spann fick jag för mig att jag ville navajotvinna tråden...men jag har ju inte hunnit träna på det än?
Så väl hemkommen till Göteborg tog jag fram ett garn som jag köpt för att ha som förstärkningstråd när jag spinner sockgarn och kom igång finfint med navajotvinningen! Lätt som en plätt skulle jag vilja påstå.Lite som att lära sig cykla; svårt, svårt, svårt, svårt, LÄTT!
Det är kamerans fel att det ser luddigt ut!

Hm, kan undra om jag blivit lurad idag? I så fall har det vara bra lur för jag kan vara komma på ett enda och det var i GP.

10 kommentarer:

Rosenvante sa...

Trist att den är så elektisk, men kan du inte tvätta den i lite ulltvätt och ta lite sköljmedel, annars vet jag inte vad du ska göra. Håller helt med, det låter lite mysko.
Här växer ju blåsipporna överallt så vi tänker nog inte på att det kan vara så sällsynt på andra ställen, vi går ju bara utanför staketet och där kommer det snart vitsippor och hela änget lyser vitt.
Jisses så fint du spinner. Jag flyttade på mina grejer idag, men jag har inte provat nått mera. Det får vänta tills efter påsk när jag känner att jag kan sitta där utan att få dåligt samvete. Jag behöver många timmar för mig själv då skulle jag tro.
Vad jag vet har jag inte blitt lurad idag. Hoppas det fortsätter så.
Ha det fint
Kram

AnJa sa...

Konstigt med sjalen! Prova Rosenvantes tips. Den borde ju inte vara statisk med merino??? Åh, längtar att all j...a snö ska försvinna och att det inte ska vara 8 kalla grader på morgnarna. Fick ett sms från en av sönerna i går; Du ska bli farmor! Vilken tur att det var 1:a april :-)

Hoffmans Design sa...

oj vilken härlig schal du har gjort Underbar. Ha en kanon måndag Kram Hoffmansdesign

fale artut sa...

Hmmm, inte så att du luras om garnet väl?
Blåsippor är underbara!

Birgitta sa...

Men skojar du? ull??

Hehe, nja, det var mitt "fel" - jag la ut en del grejer billigt på Tradera för att rensa i lagret, bl.a tomtedräkten och simsalabim blev den såld.

Magganmagi sa...

Skumt med garnet. Låter ju som att det är lite syntet i det. Känner igen syndromet; när man gjort nåt fint och i efterhand får reda på att det inte är 100% naturfiber eller så...
Men den är väldigt fin ändå tycker jag.

Anta sa...

Vilken helt underbar sjal du stickat men håller med det låter skumt att garnet är statiskt.
Ha det så bra och njut av blåsipporna här har dom inte kommit ännu men snart så.

Monica sa...

Jag är också helt förtrollad av sippor, både blå och vita. Uppvuxen i norra Sverige där de är fridlysta vågar jag knappt plocka en endaste vit....

Magganmagi sa...

Kul att du säger (på min sida) att du använder armens hudsalva till itet av varje:-)
Jag älskar den. MEn jag måste varna för en liknande produkt från ett nytt apotek. Den ser ut som arméns men är en helt annan produkt med mineraloljor som inte går in i huden utan lägger sig ovanpå. Inge bra alls.
Ska genast smörja på lite hudsalva på spinnrocken:-))

Madeleine sa...

Men, vad tråkigt! Jag skulle testa med lite sköljmedel :)