måndag 20 februari 2012

Theano och stickmarkörer

Jag stickar på en Theano, en spets krage/huva som kommer bli spektakulär! Kanske...
I alla fall så skulle man ha 16 stickmarkörer och jag brukar ju hoppa över sådant. Om jag vill ha något alls i den vägen kör jag med ull-öglor, så jag klippte till 8 stycken ulltrådar, 16 verkade som overkill.
Men faktum är att mönstret har varit lite småpetigt så jag har varit glad för markeringarna och allteftersom har jag tänkt att det skulle vara trevligt med numrerade markörer, så man vet när man närmar sig slutet på varvet.
På Panduro hade de inte nummerpärlor (varför diskrimineras så ofta siffror, de är väl också både fina och användbara?) men väl bokstavspärlor så nu har jag markörer som går från a till h och hjälper mig både att hålla reda på mönstret och var på varvet jag är.Theano är, så vitt jag vet, ett grekiskt kvinnonamn och den mest okända kändisen som burit detta namn är kanske Pythagoras hustru (eller så var hon hans dotter, lite oklara besked, där!) Hon förestod eventuellt matematikskolan på Samos och vissa rykten gör gällande att det var hon som knäckte det där med beviset av Pythagoras sats...men vem fick all kredd? :-D

6 kommentarer:

Zandra sa...

Kul med lite tänkarstickning! Jag tror jag måste påbörja en sådan också... Tack för historialektionen btw :-)

Rosenvante sa...

Det där var snygga och smarta markörer. Jag brukar göra som du annars, öglor för jag blir bara irriterad på att flytta markören och tycker den är i vägen. Men de där verkar ju ha bra hängen också. Hm, undrar om de har sådana här, affären har ju flyttat och när jag var där innan hade de inte mycket alls.
Tack för historien, typiskt karlar att ta för sig så där bara.

AnJa sa...

Spännande!

The Willow Fairy sa...

Kikade på Ravelry för att se hur den kommer att se ut i slutändan - gäller att hålla tungan rätt i munen med det mönstret skulle jag tro.

Birgitta sa...

Tittade också in på Ravelry - det där blir nog en härlig sjalkrage!

Yezz sa...

Gulledig!
Du har hjälpt mig med mitt problem - har flera mil till stan, men "knycker" din idè för skräplådan är full med hängen och snoddar. Det var bara fantasin som fattades. Tack!