torsdag 10 november 2011

Missnöje...och en upptäckt!

Jag börjar med gnället:
1)Igår gick soffan sönder!
Nästan nya soffan! Ja, det beror förstås på hur man räknar...I slit-och-släng-åldern är den förstås jättegammal, men i ett hållbart samhälle är den sprillans ny! Och det är inte klädseln utan själva stommen som släppte. At closer inspection visar det sig för all del att den är ihopsatt med häftklamrar så det är ju inte jätteöverraskande att det inte höll!
Men kanske har den känt våra onda blickar, vi flyttar snart (JA!!!) till mindre lägenhet och soffan är STOR...

2) För många stickningar, för lite flyt och för lite tid:*Lintröjan, för stor och krånglig att bära med. Men skön stickning, i sig.
*Dubbelmössan kräver sin kvinna vid stickning, ingen TV-stickning utan mer hörboksdito.
*Julkulorna....suck...började med att få ordning på circular cast on och kände mig nöjd men stickorna var lite för grova. Så jag ska börja om med ett snäpp smalare stickor . De kommer inte bli varken som Drops kulor eller A&C-s kulor utan riktiga små luddiga lyxkulor...klara lagom till påsk, antagligen! Skulle satsat på gult och grönt garn!
(Såg förresten påskägg med tomtemotiv i affären igår, undrar hur man tänkte där?)
*Gröna sockor i hemspunnet...vet ju inte hur stora fötter mottagaren har! Kan man ringa lite apropå ingenting och fråga? Eller kanske verkar det lite skumt?
*Vackra Gratitude, när ska jag hinna med dig?
*Spårvagns-stickningen går långsamt fram och i samma påse ligger pingvintröjan; tydligen har de redan fått alldeles för många tröjor och folk stickar ändå mer och skickar...
*I stugan ligger Vernal Eqinox och väntar, fluffig och ljuvlig...

MEN, bilden på mina stickningar har ovanligt bra färgåtergivning! Min kamera anser inte att lågenergilampor är lysrör utan vill ha inställningen Glödlampa! Aha! Detta kommer att revolutionera mitt vinter-inomhus-fotograferande!

6 kommentarer:

Annelis hantverk sa...

Så tråkigt med soffan de borde ju hålla i evighet. Många stickproblem, men du ska se det löser sig när solen kommer fram.
Kram Anneli!

Sanne sa...

Åh vad jag känner igen mig! Massor av stickningar på gång så det känns som om man inte kommer någonstans med något...
Vad synd på soffan! Speciellt om det faktiskt inte var dags att byta.

Hoffmans Design sa...

Åh vad tråkigt med soffan den kunde allt hålla sej lite till.
Jaja så är det bara jag brukar kalla de förbruknings materil.
Dax att köpa ny.
Kram hoffmansdesing

Mia stickar sa...

JAg brukar köpa nån triss och hoppas på att det plötsligt ska hända och jag får tid till alla stickningar jag har (och till eventuella nya soffor)!

Rosenvante sa...

Jaha, då var soffproblemet löst av sig själv då. Men så kul att ni hittat nått ni gillar och att det lyckades den här gången. Men ni ska väl inte flytta nu i jultider?
Det var inte dåligt hur många stickningar du har på G.
Jag har sällan eller nästan aldrig mer än en igång. Jag blir så splittrad och så ligger det och blir inte klart. Såg på tv4 nyheterna igår om stickning till pingvinerna. Jag som inte läst bloggar på så länge visste inte om det alls. Men du ska se att den där lilla tröjan blir du säkert klar med snart.

Veronica sa...

Tomteägg... hm...