måndag 4 juli 2011

Presenter från Australien?!

Maken reser till Australien i mitten av juli med arbetet. Australien har varit ett tänkt resmål för mig sedan jag som tonåring läste en massa böcker av Nevil Shute men det får bli familjeresa en annan gång.
Nu är jag mer inriktad på vad maken borde köpa med hem till mig...någon som vet något typiskt Australienskt i ull och garn som borde bli mitt? :-)
Silke och alpacka, kanske?

Jag lade ut bebishjälmsmönstret för länge sedan på bloggen, nu har jag lagt en länk till det under min rubrik beskrivningar eftersom Therese påminde mig om mitt blogginlägg! Läsa gärna om insamlingen Värma liten!
Stickar en hjälm, jag med, av mitt första Marta-garn.
Tror inte att den blir för varm, som den ullstolle jag blivit sitter jag gärna i solen i shorts, linne och ullsockor och njuter av lagom temperatur! Även om fötterna! Ull är alltid rätt, utom i underkläder, tror jag. Har inte provat, förstås...
Lite orolig att garnet inte räcker men då får jag väl spinna mer! :-)
Mössan går bus-snabbt att sticka och jag tycker att det är så skönt att slippa sy ihop den, den är liksom klar när man drar ihop de sista maskorna!

5 kommentarer:

Sunna sa...

Bra mönster, jag har ju sonen i Australien och han lyckades hitta en ull lada i geraldtown, det skulle visst vara en drömaffär för mig sa han

Otaliga projekt sa...

Australien är jag tyvärr dåligt insatt i. Men du nämnde Alpacka som ett alternativ. Jag var på besök på en alpackafarm (heter det verkligen farm?) och är HELSÅLD! Underbara djur óch fantastisk ull. Så det tycker jag att du ska önska på listan.
Inlägg om besöket hos alpackorna kommer snart.

Mia stickar sa...

Ingen aning om vad som finns i ullväg i Australien! Jag stickar ju Yemenvästar till afrika och stickar dem på rundsticka och stickar sedan ihop axlarna, himla skönt att slippa sy ihop!

Lilli sa...

Ah, Australien, vad kan de ha för speciellt garn tro? Du kanske kan "googla" och se om du hittar något specifikt för Australien. Att de har mycket får där är ju känt :) (På tal om Alpacka, så finns det gårdar med uppfödare i Sverige.)
Om du hittar något intressant kan du väl berätta här på bloggen :)

Rosenvante sa...

Allt är säkert bra bara det inte har massor av ben och är ludet, eller nått som krälar. Usch jag ryser bara jag tänker på de små krypen.
Nej, hoppas han håller sig till nått mjukt och skönt som kan värma gott sen.