söndag 17 juli 2011

Mössor till Kongo, Ullagarn och skit-SJ

Jag brukar inte klaga på SJ! Här skrev jag till exempel om det!
Sedan gjorde jag tidigare i år en tämligen misslyckad utflykt med tåg. (Klicka inte om du kör seg uppkoppling, historien i korthet är att jag skulle till Växjö på lunch, ENDA anledningen att åka dit med nya kalasbyxor och finblus. Så hakade något upp sig på tåget från Göteborg så att jag missade anslutningen och då missade jag även nästa och summa sumarumblev att jag missade hela grejen!)

Meen, det finns ju resegaranti, jag kan få pengarna tillbaka! Alltid något! Solklart fall!

Men nä, inte då! Det tåg SJ har ansvar för, det första på min resa, var BARA 15 minuter sent så lång näsa på dig Cecilia men inga pengar till dig!!

Så; no more mrs Nice Lady! SJ förlorade därmed en (den sista?) medborgare som försöker säga "De gör väl så gott de kan?" och vann ännu en till hatkören!
(Okej, jag överdriver lite...men Resegaranti kan vi glömma bort!)

I-landsproblem, egentligen! Vilket för mig vidare i texten...

Det pågår en insamling tilll Panzi-sjukhuset i Kongo Kinshasa. Igår hade jag två mössor klara, idag är de tre!. Bebishjälmen går supersnabbt att sticka! (Jag har fyra mössor till av skiftande kvalitet, de får inte vara med på bild men mitt mål att skicka 10 mössor kommer jag kunna nå, lätt som en plätt!) Jag har gjort ökningarna på olika sätt, med enkelt omslag blir det som en liten bård:Dessutom har jag fortsatt med samma typ av minskningar tills jag bara hade 6 maskor kvar så blev det liksom en liten antenn på toppen! Med två maskor mellan ökningarna och vridet omslag blir ökningen mindre synlig och mössan lite mjukare i formen.

Jag har spunnit upp ullen från Ulla i Hulta också. Bilden gör det inte ALLS rättvisa, det är ett gråskimrande garn, 97,5 m ren lycka! Det bästa garn jag gjort, som jag brukar skriva! :-)

Idag far jag till mamma. Medan bilderna till detta inlägg eventuellt laddar in ska jag gå ut och ta upp potatis att ta med till mamma och plocka lite skryt-luktärtor! Nästa gång jag bloggar kanske det blir om växtfärgningsäventyr nr 2, Älgört som gav ett betydligt mörkare gult garn!

Slutligen ytterligare två I-landsproblem, illustrerade i en och samma bild:
Denna snigel och dess kamrater rör sig snabbt, snabbt genom trädgården och äter det mesta i sin väg. Blogger/mobila bredbandet, däremot är inte fullt så snabbt... :-)

12 kommentarer:

AnJa sa...

Vilka underbara små mössor!

Mia stickar sa...

Ja nog har vi en hel del I-landsproblem! Men du tänker iallafall på barnen i Kongo och deras problem, jättefina mössor!

Rosenvante sa...

Man vill ju att det ska fungera, att finns det garanti ska man få ta del av det osv. Men som sagt ett I-landsproblem kanske. Man kan ju se det så här också, hade du fått ersättning, hade du kunnat lägga dem pengarna på lite mera garn och stickat ännu mera mössor till barnen.

Veronica sa...

Välkommen till hatkören, jag tror du kommer trivas hos oss =)

mary-ann sa...

säger som Veronica...välkommen...vi är många och vi blir flera för varje dag som går.

4U2 sa...

Sniglar är inte populära, ungefär som SJ?

Maritas Maskor sa...

Jag förstår verkligen att du blev trött på SJ!
Så himla trist att lägga ut en massa pengar på en resa och sen inte ens komma fram! Dåligt gjort av dem!
Mössorna ser jättefina ut! Garnet är jättevackert!
Jag känner att jag också nog måste hinna ett par stycken. Det finns så många som behöver en hjälpande hand i världen.
Ditt gråa garn ser jättevackert ut! Vad ska du sticka i det?

Ha en jätteskön söndag, trots de där bajsbruna kamraterna i trädgården! (Min syrra har också massor och hon brukar klippa av sina med sax....!)

BiZen sa...

Tack för beskrivningar till dom söta mössorna.Har just skrivit av den i min lilla bok, har ingen skrivare i närheten.
Kommer att provsticka, dom är ju så fina.
Önskar dig en skön fortsättning på söndagen. Kram! //BiZen

Hoffmans Design sa...

Vad fina dina mössor har blivit. Dom som får dom blir säkert kanon glad det hade jag blivit. Ha en kanon vecka kram
Hoffmansdesign

aliel sa...

Du fick igång mig med mössorna. Tack.
Dina är riktigt söta.

The Willow Fairy sa...

Mitt lilamelerade garn är halvvägs in i en Riga-klänning nu. Tänkte att du har gjort så många mössor att det kanske behövs något annat. Jag får sticka ulliga mössor till Riga så småningom istället...

Carina sa...

Jättefina mössor, jag stickade också till Kongo-insamlingen. Har du någon länk till baby-hjälmen vore jag såååå tacksam!