tisdag 12 juli 2011

Kantarellfarm?

Jag har alltid drömt om en egen liten kantarellodling. Även om jag vet att kantareller inte förökar sig på det sättet så brukar jag hälla renset på något bra kantarellställe och läsa en liten trolleriramsa av kärleksfull art...och det har förstås inte fungerat alls. Detta är ett beteende jag ärvt efter min mor. Hon fick heller aldrig till kantarellodlingen.
Nu är jag i alla fall ett steg närmare, jag har en tam Karl Johan!Maskäten, föralldel, men på min tomt! Bredvid gamla komposttunnan! Ojoj, vad vill den ha? Kompost? Granbarr? Multnande löv? Sol? Skugga? I'll fix it!!!

Jag tvättar och tesar och njuter av min ull för glatta livet.
Det är märkligt hur olika ullen från de olika fåren är. Den luktar olika, den är smutsig och tovig på olika sätt.

Idas var galet smutsig men blev lätt ren och doftar ljuvligt:Lasses ull kom ur tvätten ganska så tovig men blev fin efter lite plockande. Mycket skräp var det i men det kom lätt loss.
Nu är det Beppes ull som vilar i solen, den var på gång att bli torr igår men fick en extra genomsköljning av en störtskur sent igår kväll:Den är fin men helt ärligt tycker jag nog att lukten inte är så god. Får väl bjuda på lite schampo, kanske? :-)
I baljan ligger nu lilla Määhs ull.

Idag var det sovmorgon, grävskopan startade inte förrän halvåtta... :-(
Det är soligt till och från och ganska blåsigt så sonen och jag far till Komosse där vi varit förut. Hoppas jag hittar denna gången, jag är helt hopplös! Borde nog skaffa en GPS! Kan man typ operera in dem i huvudet?

5 kommentarer:

Renée sa...

Du, man ska INTE lita på GPS:er har jag lärt mig. Fy hundan vad de kan lura en att köra åt helsinke fel... Kolla på kartor istället, tror det är det bästa! KRAM!

aliel sa...

Jag vet inget om svamp, mer än att det kliar om man får det få fel ställe... Däremot är jag säker på at vi skulle missa att se en massa fantastiska saker om vi alltid hittade rätt väg! :-)

Hoffmans Design sa...

Det började bra med svampen. Skit i GPS den bar luras hahaha
Vi hade den på semester jag tyckte den var jobbig sväng höger sväng vänster ta en annan rutt men va f..... Det med stenarna är jobbigt är färdig med första delen nu får mannen hämta grus så jag kan fortsätta. Du får se det kommer bilder.
ha en kanon vecka Kram

Anette sa...

Är du bara envis kommer det nog kantareller tillslut.Så har en gammal arbetskamrat till mamma gjort, och dom plockar kantareller i trädgården varje år.

AnJa sa...

Tänk snart är det kantarelldax igen. Mmmmmmmm. För första gången har vi faktiskt ett lager kvar i frysen sedan förra året. Kanske bra för i år blir det kalhygge på bästa kantarellstället. Skit....